Mai țin minte moldovenii ce-i asta recunoștință? Să-i fim recunoscători, atunci, lui Vasile Luca

Veaceslav Manolachi și Vasile Luca (foto: sports.md)
Pe la sfârșitul anilor 90 am ajuns prima dată la Liceul Sportiv din capitală. Eram reporter la ziarul Sist Sport. Atunci îl uram pe redactorul-șef, Serghei Doneț, pentru faptul că acesta nu mă lăsa să scriu despre fotbal, dar mă trimitea pe la toate sălile de judo, lupte libere, baschet sau handbal. Abia mai târziu aveam să realizez că experiența căpătată atunci avea să-mi prindă nu bine, dar foarte bine în viața profesională. Îi sunt și astăzi recunosctător prietenului meu, Serghei Doneț pentru că m-a ajutat să devin cu adevărat un jurnalist sportiv.

Unde vroiam să ajung. Tot în acea perioadă, pe la sfârșitul anilor 90, l-am cunoscut pe unul dintre pionerii judoului moldovenesc, Vasile Luca. Un om care te impresiona din prima. A fost de ajuns să schimb doar câteva vorbe cu el ca să rămân impresionat. Vorbea o limbă română perfectă, iar cuvintele pe care le spunea erau exact la temă. Dar iarăși deviez. Cred că toți oamenii din sportul nostru cunosc personalitatea notorie a Domnului Vasile Luca. Vroiam să spun că recunoștința este o calitate pe care moldovenii o cam uită. Sau se fac a o uita. Cu atât mai important este demersul Federației de Judo, care a venit astăzi în semn de recunoștință față de Omul care a dăruit mai mult de o jumătate de secol judoului și 41 de ani (încă de la fondarea instituției, din 1971) Liceului Sportiv - Vasile Luca. 

Așadar, Federația de Judo și foștii colegi ai lui Vasile Luca de la Liceul Sportiv propun, ba chiar insistă ca Liceul Sportiv să poarte denumirea oficială ”Vasile Luca”. Cele două instituții au făcut deja o adresare către Guvern în acest sens și așteaptă un răspuns. Eu sper că acest răspuns va veni rapid, pentru că nu prea au la ce se gândi cei de la guvern. Acest pas va fi un semn de recunoștință față de antrenorul emerit al țării, care a crescut sute sau chiar mii de sportivi, campioni la diferite competiții internaționale sau pur și simplu oameni. Vasile Luca a meritat acest lucru din plin!

Comentarii

  1. Afla de ce Dacia va lua titlul al doilea an la rind!

    http://moldsports.blogspot.com/2012/02/de-ce-sheriff-nu-va-lua-titlul-nici-in.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropos despre Manolachi pentru ca l-ai pus in poza, cititi pe adresa de mai jos despre performantele compatriotului nostru. Sa ne mandrim cu el!

    http://basarabia-sportiva.blogspot.com/2012/02/veaceslav-manolachi-cel-mai-apreciat.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune