”Viața la puls 200”

“Cred că fotbalul a cucerit globul pentru că e copilăria din noi. Noi, fotbaliştii, sîntem zeii. Ei, spectatorii din tribună, care ne aplaudă şi ne huiduie, sînt cei care trăiesc prin noi iluzia că ar fi putut să fie zei. Spectatorul din tribună este sincer revoltat cînd greşeşti un voleu şi ţi-l corectează, savant, printr-o simplă mişcare de gleznă. Dar ştiţi de ce o face? Pentru a-şi demonstra sieşi, în primul rînd, că ar fi putut să fie mai mare decît tine. Acestă formidabilă candoare va umple întotdeauna stadioanele cu oameni de tot felul şi chiar cu filozofi sau cu matematicieni, care, obosiţi de căutări îndelungate, îi vor invidia mereu pe creatorii capodoperei imediate, Golul. De ce este atît de captivant fotbalul? Rudy Wetzer a spus-o: “pentru că este copilăria din noi”. Pentru că ne leagănă cu ideea că am fi putut juca tu, el, eu ca Pele sau Di Stefano şi numai faptul de a ne fi consacrat altor iubiri ne-ar fi împiedicat să-i întrecem.”

Fragmentul de mai sus este preluat din cartea “Viaţa la puls 200”, scrisă de celebrul Ioan Chirilă. Cât adevăr, 100%! Și cine din jurnaliștii de azi ar fi putut scrie la fel? Nimeni! 

Astăzi presa este împărțită și scrie în funcție de interese, pentru rating sau, în cazul celor tineri, pentru afirmare. Nu se mai ține cont de fenomen. Important este să fie șocant, uluitor sau exclusiv. Mulți ajung ziariști fără să citească o carte. În cel mai rău caz - bloggeri, care nici nu ascund faptul că se conduc în viață după filmele care i-au impresionat în copilărie. Culmea este că o bună parte din aceste nulități este promovată intens de către saituri de opinii sau chiar de știri. Dar cel mai grav este că generațiile care vin din urmă îi citesc și chiar se inspiră de la ei, crezând că așa e normal. GREȘIT!!!
 
Citiți-l pe Ioan Chirilă! Nu citiți bloggeri agramați doar de dragul că este la modă!

Cine dorește o carte de Ioan Chirilă o poate primi gratis de la mine. Datorită doamnei Iarina Demian, soția regretatului patriarh al presei sportive românești, dispun de 20 de cărți pe care le voi oferi celor care într-adevăr doresc să citească o carte bună despre sport, cu precădere - fotbal. Lăsați mesaj în ”comentarii” cu adresa de mail sau nr.de mobil. 

Comentarii

  1. Salut Sandu, eu as dori sa citesc aceasta carte, dar cum este posibil de gasit pe internet caci o caut si no pot gasi, poate ai tu ceva lincuri unde pot so citesc online. mail"fotbalist1@mail.ru. Mersi.

    Nicolae.

    RăspundețiȘtergere
  2. SANDU ,EU SINT NICOLAE ANDRONIC SI AS DORI O CARTE DE AL IOAN CHIRILA,,TE ROG.ACUUMA IN PREZENT SINT PLECAT,DAR IN CURIND MA INTORC.NUMARUL DE TEL.079166294 DACA ESTE .ITI MULTUMESC,......NUMAI NU INCURCA CU DEPUTATUL, NICOLAE ANDRONIC.CA NAM NIMIC CU POLITICA.PUTIN MA PRICEP IN SPORT....

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau eu o carte. sb@gradinaru.md. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Sandu. As dori si eu exemplar daca e posibil. Multumesc anticipat.

    PS: Ma alatur si eu intrebarii referitor la posibilitatea de a downloada cartile lui Ioan Chirila de pe internet. Daca cunosti vre-o sursa te rog sa ne spui si noua.

    eugenius_k@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. silenzio.zimbru[coadademaimuta]gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună, Sandu! Aș dori și eu o carte semnată de marele Ioan Chirilă.
    alexmilicenco@yahoo.fr

    RăspundețiȘtergere
  7. SANDU, NOROK. AS FI FOARTE BUCUROS DACA MI-AI OFERI SI MIE CARTILE LUI IOAN CHIRILA ....

    costicla.md@mail.ru

    069608018

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc anticipat. Este unul care a scris deja ca Ioan Chirila. Se numeste Sandu Grecu

    Tires2011@yandex.ru

    RăspundețiȘtergere
  9. 068121958,as fi foarte bucuros sa citesc aceasta carte

    RăspundețiȘtergere
  10. gnatiuc_ion23@yahoo.com

    Ar fi prea frumos...

    RăspundețiȘtergere
  11. Maxim Potirniche(fotbalist,sper eu...in devenire),as fi foarte incintat sa am in biblioteca personala o astfel de carte,desigur pentru a fi citita,nu pentru sa stringa colbul...acum nu sint pe loc,dar la reintoarcere as fi bucuros sa se regaseasca in miinile mele,multumesc anticipat... maxzizou0@gmail.com
    068230249

    RăspundețiȘtergere
  12. dimutoy@yahoo.com
    voi fi foarte recunoscator,ms anticipat

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai facut multe lucruri pentru sportul moldovenesc si de fiecare data cand ma uimesti, ma intreb - cum reusesti?, si cred ca incep sa inteleg. Cu siguranta ceea ce faci o ai in inima, iar frumosul este un rezultat pe care putini il pot atinge. Te sun.

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut!Daca mai este vreo carte atit de imanenta,as dori mult sa ma informez si mai bine.mersi!mobil 068453395.dima-muntean@mail.ru

    RăspundețiȘtergere
  16. Vadim_7s@yahoo.com
    multumesc mult,

    RăspundețiȘtergere
  17. Salut! Sandu daca ti-a mai ramas vreo carte, iti voi fi recunoscator. Sergiu, Orhei serlis72@yahoo.com tel. 79064442

    RăspundețiȘtergere
  18. Toata lumea care a lasat aici adresa de mail va primi cate o carte. Sunt cateva persoane care nu au lasat datele de contact sau au lasat doar telefonul mobil. Va rog sa lasati adresa de mail.
    Bafta tuturor!

    Concursul este inchis :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut.Sandu, as dori si eu o carte, insa la moment nu sint in tara. As putea sa o primesc peste ceva timp? email: iuricas94@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  20. Sandu cer scuze,dimutoy@yahoo.com e gresita,dimutoy@yahoo.ca e corecta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune