"Nacialnişii" de la Eurovision au decis

Nu sunt specialist în muzică, dar cred că muzica este unul dintre domeniile în care preferinţele şi gusturile nu se discută. Iar când este vorba de Eurovision atunci chiar nu avem nevoie de specialişti, ţinând cont de faptul că învingătorii sunt desemnaţi de telespectatori. 

Nu însă şi la noi. În Moldova totul e cu fundul în sus, inclusiv acest concurs care a ajuns să fie pe alocuri ridicol. Pentru ce naiba mai votează telespectatorii, plătind bani din propriul buzunar, dacă inşii responsabili cu Eurovision de la Moldova 1 adună câţiva drugi şi decid ei cine merge la concurs? Aşa s-a întâmplat de fiecare dată. Aşa a fost şi ieri. 

"Specialiştii" noştri insistă pe piese care conţin ritmuri naţionale, vădit demodaţi sau depăşiţi de realitate. Mi-a plăcut piesa lui Paşa Parfeni, însă consider că anume Cristina Croitoru merita să câştige concursul naţional, aşa cum au votat şi telespectatorii. Numai că juriul de la M1 a văzut altceva, total diferit de preferinţele publicului larg, a acelui public care contează decisiv la etapa finală. Nu însă şi la noi. Pentru că Moldova este ţara "specialiştilor" şi a "nacialnişilor". 

Apropo, mie mi-a mai plăcut şi piesa Irinei Tarasiuc & MC Gootsa. Un come back în anii 90, ani frumoşi de studenţie...

Comentarii

  1. mai bine plasati va rog frumos emisiunea de ieri ARENA SPORTIVA, DLE SANDU !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. "aşa cum au votat şi telespectatorii."...al cui vot Dle Grecu? Îmi place cum lumea se face că nu vede cum an de an aşa numitul "vot al telespectatorului" se vinde în mod legal şi fără pic de ruşine.
    Anul trecut Carizma a "investit" binişor şi şi-a cumpărat votul, anul acesta sau întrecut Cristina cu Paşa cine dă mai mult. Crede cineva că diferenţa dintre locul 2 ( 20,44) şi locul 3 ( 6,82) poate fi tocmai 14% ? Poveşti povestite celor mici. Dar şi se cunoştea din timp cam cît şi prin care companii a "investit" Paşa în televot.După cum vedem "v tihorea" şi Cristina s-a pus pe chieltuială. Nu am nimic împotriva lor, muncesc şi sunt buni ambii, dar păcat că pentru a obţine ceia ce de fapt meriţi trebuie să mai umbli şi cu banul pe ascuns....

    p.s. Cineva mi-a spus în seara concursului" de la telefonul meu pot timite trei voturi pe secundă)..
    Facem un calcul şi vedem că pe oră se pot trimite 10800 voturi de la un singur număr de telefon....bani să fie că învăţăm noi telespectatorul să voteze corect.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune