Unirea cu Transnistria se va produce în septembrie

Federația vrea să organizeze licitație pentru arenele care vor să găzduiască meciurile echipei naționale a Moldovei! Doar 2 stadioane din Moldova sunt acreditate de UEFA: Sheriff și Zimbru.

Mâine va avea loc o nouă rundă de negocieri în telenovela ”Un stadion pentru națională”. Iată câteva cifre despre care nu s-a vorbit până acum:

- 750 de mii de euro a cerut firma Avalan pentru ca naționala Moldovei să joace 10 meciuri în următorii 2 ani pe stadionul Zimbru
- 100 de mii de euro sunt încasările din vânzările de bilete la un meci al naționalei Moldovei, disputat pe stadionul Zimbru, cu casele închise
- 15 mii de euro costă arenda arenei Sheriff pentru un meci internațional
- 18 mii de euro costă chiria stadionului Național din București, care are o capacitate de 6 ori mai mare decât stadionul Zimbru și de 4 ori mai mare decât stadionul Sheriff
- 200 de euro este salariul mediu în Moldova

* Federația de fotbal intenționează să achite transportul suporterilor cu autocarul de la Chișinău la Tiraspol în cazul în care naționala Moldovei va juca meciurile de pe teren propriu la Tiraspol.
* Moldova va întâlni Anglia pe 7 septembrie curent, în preliminariile Campionatului Mondial din 2014.

Comentarii

  1. mari smecheri sunt cei de la baza "Zimbru". Ar trebui pusi la punct. Jucam la Tiraspol (unde sunt si mai bune conditii)si basta.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca acum avem si stabilitate politica poate reusim sa construim si stadionul republican pana in 2014 (sper ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. dupa cum primeste sheriffu penaltiuri in fiecare meci cred ca nationala joaca gratis la tiraspol

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vrut sa merg la meciul cu Olanda, dar nu am putut s-o fac din cauza ca biletele s-au epuizat in cateva ore si apoi se vindeau la negru cu preturi astronomice. Nu era o problema, dar din principiu nu am mers. Sunt gata sa merg la Tiraspol pentru a vedea Anglia. E un stadion mult mai mare si cu conditii pentru suporteri peste cele existente la Chisinau. Dar un meci contra unei echipe mai slabe, cred ca ar trebui sa se joace la Chisinau, pentru ca la Tiraspol tribunele ar fi pe jumatate goale.

    PS: Este o obraznicie sa ceri 75 de mii de euro pentru un stadion cu 10 mii de locuri.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune