Barcelona și Real Madrid în prag de faliment!

Cele mai importante cluburi de fotbal din lume, Real Madrid și Barcelona au datorii de peste un miliard de euro! Cu toate acestea Federația spaniolă închide ochii, iar Spania are 5 echipe în cele 4 semifinale din cupele europene! Citește mai jos un material senzațional realizat de Gazeta Sporturilor.

Fotbalul care domină continentul are o bază de nisip, ce s-ar putea distruge la primul cutremur! Financiar, Spania e pe marginea prăpastiei, potrivit unui studiu dezvăluit de Associated Press.

Real şi Barca sînt în semifinalele Ligii, iar Atletico, Valencia şi Bilbao se bat pentru finala Europa League de la Bucureşti. Şi totuşi, ele sînt cele mai afectate cluburi.

Madrilenii, victimele unei politici de transferuri nemaivăzute (numai Cristiano Ronaldo a fost cumpărat cu 94 de milioane), au ajuns la o datorie de 589 de milioane de euro, în timp ce catalanii sînt foarte aproape de marii rivali: 578 milioane! După, vin Atletico (514) şi Valencia (382). "Aceasta într-un moment cînd Spania are peste 5 milioane de şomeri şi Guvernul cere tot mai multe sacrificii", a comentat AP.

Un profesor de economie la Universitatea din Barcelona, Jose Maria Gay de Liebana, explică situaţia dezastruoasă: "Fotbalul este oglinda economiei spaniole. De ani de zile cheltuim mult peste puterile noastre. Cluburile au făcut investiţii colosale şi ineficiente, şi cum nu aveau fondurile lor pentru a finanţa aceste cheltuieli, s-au îngropat în datorii".

3,5 miliarde de euro este datoria totală acumulată de fotbalul spaniol la toate nivelurile
0,75 miliarde de euro datorează Fiscului grupările din prima ligă iberică
6 cluburi din prima ligă (Rayo, Santander, Betis, Zaragoza, Granada şi Mallorca) şi 6 din Segunda sînt în proceduri de faliment

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune