Zimbru de aur pentru Dacia

Radu Catan a fost astăzi peste toți sheriffii
Zimbru a învins Sheriff astăzi dimineață cu 1-0 și a întors datoria față de Dacia, care este la un pas de un nou titlu, al doilea la rând. Dobrovolski le va mulțumi duminică, în direct, la Arena Publika. 

Iată care sunt momentele cheie ale El Clasico de Moldova:

Meciul s-a jucat de la ora 12! Poate cel mai important pas făcut de conducerea Zimbrului în acest sezon. I-a trezit pe tiraspoleni cu noaptea în cap și i-a băgat pe teren. Din punct de vedere al imaginii clubului a fost un pas penibil, pentru că astfel cei de la Zimbru și-au bătut joc de suporteri, dar și de fotbal în general. Din punct de vedere al strategiei, însă, a fost un pas uriaș, care a decis învingătoarea. Și asta pentru că Sheriff a jucat până acum mai mult seara sau, în cel mai rău caz, la amiază. 

Jucătorii Zimbrului au zburdat pe teren de parcă ar fi fost meciul vieții lor. Dar nu numai atât. Au jucat mai bine. Zimbru a meritat victoria. Sheriff a fost apatic, fără nerv. Dacă ar fi văzut cineva meciul fără să știe cine joacă ar fi spus că e blat. Sheriff, cu mici excepții, a fost inexistent astăzi. Zimbru - impresionant!

Radu Catan este al treilea element cheie al derbyului. Mijlocașul Zimbrului a marcat, a avut o bară direct din corner și câteva faze în care a fost aplaudat la scenă deschisă. Catan este jucătorul meciului.

La final, câteva cuvinte despre arbitraj. Ghenadii Sidenco a fost depășit de evenimente. Nu știu ce l-a forțat să comită atâtea erori, dar la un moment dat deciziile sale erau deja ridicole pentru un spectator imparțial cum am fost eu și iritante pentru suporterii Zimbrului. Nu spun că Sidenco a fluierat într-o singură direcție, însă de multe ori a dictat foarte ușor, gratuit, lovituri libere pentru oaspeți. Toate acestea până în minutul 75, când Catan a marcat. Abia după asta centralul întâlnirii a început să zâmbească și să-și facă treaba așa cum știe mai bine. 

După ce a mai înregistrat o victorie programată Dacia a ajuns lidera Diviziei Naționale, având cu un punct mai mult decât Sheriff. Încă din iarnă am scris aici, pe blog, de ce Dacia va câștiga și în acest an titlul. Duminică, la Arena, urmează să vină cel mai bun antrenor care activează în Moldova în ultimii ani, Igor Dobrovolski.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune