De ce meciul Moldova - Anglia trebuie să se joace la Tiraspol

Super-meciul Moldova - Anglia din preliminariile Campionatului Mondial 2014 este tot mai aproape de Tiraspol. Nu mai povestesc cum și din cauza cui s-a ajuns la asta. Povestea e arhicunoscută. Am încercat să caut avantajele disputării meciului la Tiraspol și am constatat că naționala noastră, dar și suporterii ar avea doar de câștigat.

1. Main Arena (foto) din Tiraspol are o capacitate de 14.000 de locuri, cu aproape 4 mii mai mult decât la Zimbru. Și cum doritori de a-i vedea ”pe viu” pe celebrii Gerrard, Lampard sau Rooney vor fi cred că de 4 ori mai mulți, mutarea naționalei pe un stadion mai mare este doar spre binele amatorilor de fotbal. 

2. După renovare, Arena principală de la Sheriff arată fantastic. Am avut ocazia să merg personal la Tiraspol, iar ceea ce am văzut a fost de-a dreptul impresionant! A fost eliminată suprafața de cauciuc dintre gazon și tribune. S-a mărit dimensiunea terenului, care este de o calitate impecabilă, net superioară celei de la Zimbru. Astfel, suporterii vor fi mai aproape de gazon. 

3. La Tiraspol ai unde să parchezi mașina. Un lucru foarte important pentru șoferi. La baza Sheriff sunt mai multe parcări mari, care pot găzdui câteva mii de automobile. La Zimbru ești nevoit să-ți lași mașina pe sub ferestrele blocurilor din apropiere, cu riscurile de rigoare.   

4. La Arena din Tiraspol nu riști să stai la poartă chiar dacă ți-ai cumpărat bilet la meci, așa cum s-a întâmplat cu mai multă lume la stadionul Zimbru. Deci dacă ai bilet, ai automat siguranța că vei vedea meciul din tribune.

5. Stadionul Sheriffului oferă condiții net superioare Zimbrului pentru reprezentanții mass-media. Dacă la Zimbru stai în loja presei până se termină meciul, la Sheriff jurnaliștii mai au la dispoziție un bar, unde pot servi o cafea sau o apă minerală gratis, așa cum se practică în țările civilizate. Plus la asta, în incinta arenei există o zonă mixtă unde presa poate dialoga cu jucătorii și antrenorii, spre deosebire de Zimbru, unde ca să prinzi un jucător trebuie să alergi după el prin jurul stadionului. 

6. Tot scandalul creat de cei care administrează stadionul Zimbru în jurul contractului cu Federația va lăsa o amprentă negativă asupra jucătorilor noștri, care urmăresc atent derularea evenimentelor. În timp ce la Tiraspol jucătorii se vor gândi doar la ceea ce au de făcut pe teren. 

7. E greu să eviți tematica politică, dar să nu uităm că fotbalul este singurul domeniu care a ținut unite cele 2 maluri ale Nistrului. În cazul Moldovei FOTBALUL este cu adevărat un ambasador al păcii. Iar meciurile naționalei la Tiraspol vor fi încă un pas spre îmbunătățirea relațiilor dintre cele două maluri. 

Sigur, ca peste tot, și în cazul disputării meciurilor la Tiraspol vor fi și incomodități: drumul, vama, ostilitatea unor indivizi. Dar parcă de ăștia în Chișinău nu sunt? Cu o organizare bună se poate trece peste asta. Iar Main Arena din Tiraspol poate deveni cu adevărat stadionul de acasă al naționalei noastre.   

Vezi foto și detalii despre Complexul Sheriff din Tiraspol AICI.

Comentarii

  1. Bună, Sandu! Pe site-ul oficial al Daciei apare informația:"Уважаемые коллеги! В понедельник, 4-го июня, состоится пресс-конференция с участием представителей столичной «Дачии», на которой будут подведены итоги сезона 2011/2012 годов, а так же раскрыты планы на следующий календарный год. Помимо этого президент «Дачии» Зинаида Жиоарэ представит главного тренера «желтых волков».

    Пресс-конференция состоится в конференц-зале стадиона «Зимбру», и начнется в 11:00.Не пропустите!"
    1.)Din sursele tale inedite, nu cunoști cine este noul antrenor principal al lupilor galbeni? Sau statutului domnului Igor Negrescu i-a fost tăiat prefixul "И.о."?
    2.)În timpul Campionatului European de Fotbal ce va ține capul de afiș al lunii iunie vei realiza emisiuni după meciuri?
    Mersi mult și o seară frumoasă. La revedere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Nu stiu acum, dar voi face tot posibilul sa dau un raspuns la Arena de duminica.
      2. Despre Euro - urmeaza sa avem o sedinta abia luni. Eu sunt acreditat, asa ca aproape sigur voi transmite ceva de acolo

      Ștergere
  2. D-ule Sandu Grecu nu-mi va fi deloc greu sa te contrazic, pentru ca unicul plus al jocurilor nationalei pe acest stadion este insasi stadionul (are cu 3 mii de locuri mai mult ca Zimbru, o caltate superba a gazonului si desigur loja de presa unde dumitale vei putea servi o cafea in timpul meciului)
    In rest tot ce ai scris e floare la ureche, fara suparare.
    Locul de parcare e ultimul lucru la care se gandeste un adevarat suporter venind la meci.(Suporterii din Chisinau nu se vor pierde, restul 10% veniti din alte localitati cu automobilul pur si simplu pot lasa masina la orice parcare macar si in centru, o plimbare prin orasul nostru frumos nu-i va strica nimanui)
    La Zimbru majoritatea suporterilor vor veni sa sustina nationala-apoi sa-l vada pe Lampard si nu invers. Dumitale nu ti-ai dat intrebarea DE CE cineva le baga celor de la Tiraspol o nationala pe care ei o socot straina?!O nationala care are in acea regiune maximum 10 suportei adevarati in acelas timp lasand zeci de mii de suporteri ai nationalei cu gurile cascate incercand sa-i faca sa creada ca la Tiraspol e mai bine decat la Chisinau?! Sint o sumedenie de puncte PRO Chisinau pe care n-am chef acum sa le scriu.Fa tu singur o analiza onesta...nu ceea ce ai scris in aceasta postare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru de astia ca tine am un singur raspuns: “Pe net, oamenii te citesc ca să-ţi explice, sub anonimat, că tu, cel care semnezi, nu exişti”.

      Ștergere
    2. Am observat ca jurnalistii tot mai des intrebuintiaza fraza care ai scris-o,insa Sandu aici te gresesti, nu am nici un motiv sa-ti dovedesc ca nu existi, pentru ca urmaresc cu placere fiecare editie a Arenei si pentru ceea ce faci ai tot respectul din partea mea, dar ceea ce ai scris (nici nustiu cum sa-ti spun ca sa nu te superi) e BRED! Hai si-om juca pe National Arena ca ala tot e mai bun stadion ca cel al Zimbrului!Pentru cine se joaca meciul, de ce sa-i chinui pe cei zece mii de suporteri care vor veni din dreapta Nistrului? In plus stadionul Zimbru a fost laudat de catre delegatia venita din Anglia in aceeasi masura ca si Seriff.
      Nustiu poate te gandesti ca ar fi bine pentru oaspeti sa joace la Tiraspol, dar nici aici nu ai dreptate, vor sta oricum la Chisinausa, la ce dracu sa-i mai taraim prin pseudo-vame, militieni,sate si orase minunate pe care le avem si pe dreapta si mai ales pe stanga Nistrului?
      Eu mai repet inca odata parerea mea, nu avem absolut nici un motiv intemeiat sa mutam meciurile nationalei la Tiraspol si nu ma asteptam ca dumitale sa fii de alta parere.
      P.S.Ma numesc Palachi Andrei, si daca doresti ca pe acest blog sa nu sa se mai semneze sub anonimat ar trebui simplificata chestia aia unde iti pui nick-ul...eu ca sa ma semnez sub numele meu trebuie intai sa ma inregistrez pe facebook,google sau ce mai e acolo...

      Ștergere
    3. Domnule Palachi, eu am scris parerea mea. Eu am dreptul la o parere sau nu am? Ori trebuie ca sa mint, sa nu spun ceea ce gandesc?

      Ca sa fie clar pentru toata lumea: FIECARE ARE DREPTUL LA O PARERE. PUTETI SA O EXPUNETI CHIAR AICI PE BLOG IN COMENTARII. NU-I PROBLEMA. NU E NEAPARAT SA COINCIDA CU PAREREA MEA. NUMAI VA ROG NU-MI MAI SPUNETI CA NU AM DREPTATE SAU NU STIU CE. PENTRU CA FIECARE OM ARE DREPTATEA LUI

      Ștergere
  3. “Pe net, oamenii te citesc ca să-ţi explice, sub anonimat, că tu, cel care semnezi, nu exişti”.

    RăspundețiȘtergere
  4. Desigur toti avem dreptul la opinia proprie. Insa d-le Sandu fiind jurnalist,prezentator si specialist in ale fotbalului, cuvantul tau are o oarecare greutate si parerea care o expui poate sluji pentru unii drept argument...Sincer daca citeam pe alt blog asa postare, nici nu ma bagam in cotradictie.Dumitale insa ti-am scris cu gandul ca poate iti vei scimba macar putin parerea.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune