De ce a plecat Dobrovolski de la Dacia și consecințele debarcării lui Dobrik pentru clubul lui Stati

foto: sports.md
Haideți să vorbim direct. Dobrovolski este omul care a făcut-o pe Dacia campioană. Acest proiect care s-a zbătut în mediocritate până la venirea lui Dobrovolski ar fi rămas în continuare doar o perspectivă fără el. Patronat de familia Stati, chiar dacă, din motive ilare, magnații petrolieri au evitat la un moment dat să recunoască acest lucru, lăsând clubul în administrarea lui Șișhanov. Ultimul s-a autoproclamat patron, apoi, la fel de rapid, a renunțat la club, trecând la rivala Zimbru. Însă tot el a condus de la spate Dacia. Asta o pot confirma cei care au fost angajați la campioana Moldovei în exercițiu, mai ales jucătorii. 

Igor Dobrovolski a plecat de la Dacia în seara de după egalul cu FC Tiraspol. În timpul declarațiilor pentru presă de după partidă nimic nu prevestea demisia antrenorului. Ruptura s-a produs în paralel cu emisiunea Arena de la Publika TV. Șișhanov i-a reproșat lui Dobrovolski faptul că acesta a reacționat prea calm la ratarea titlului. L-a mai acuzat pe antrenor că jucătorii aduși de el ar fi jucat foarte prost, iar alții în general nu joacă. Dobrovolski n-a mai răbdat și a anunțat că pleacă. A fost picătura care a umplut paharul într-o relație care șchiopătează de vreo jumătate de an. Cei doi nu se mai înghițeau demult, Șișhanov suspectându-l pe Dobrovolski că ar fi tras sforile ca anume Dacia să se bată la titlu, nu Zimbru, așa cum visa regele blaturilor. 

Odată cu plecarea lui Dobrovolski, aproape sigur Dacia va deveni o echipă de pluton. Se va investi masiv în Zimbru. Dobrovolski a fost omul datorită căruia Dacia a rămas o echipă solidă și în acest sezon și s-a bătut la titlu până spre final. Acuzat de multă lume, pe bună dreptate, de aroganță, Dobrik va părăsi Moldova după 7 ani și jumătate. Chiar dacă l-am criticat de nenumărate ori pentru comportamentul său, trebuie să recunoaștem că fără el fotbalul nostru va fi mult mai sărac. Cu un caracter dificil, legenda fotbalului sovietic a demonstrat că este un antrenor de valoare. Rezultatele lui vin în sprijinul acestor afirmații. Cine știe, poate peste un timp ne vom mândri că Dobrovolski și-a început cariera de antrenor anume la noi, în Moldova, așa cum s-a întâmplat cu Dobrovolski-fotbalistul.

Comentarii

  1. si care is principalii candidati de antrenor la Dacia?

    RăspundețiȘtergere
  2. Вы считаете, что если бы Добровольский не ушел, то опять были бы инвестиции в "Дачию"?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune