Publika TV descrisă pe compartimente. Pe cine încurcă?

Publika TV a revenit în gura presei flămândă de ”incredibil” și ”senzațional”. Cine este noul proprietar al postului tv nr.1 din țară?, chiar dacă, potrivit sondajelor ”made in Moldova”, Publika se află mult în urma unor canale care dețin, de fapt, controlul asupra măsurărilor de audiență. Ei bine, vânătorii de senzațional s-au grăbit să anunțe schimbul de antrenor la Publika. De fapt, prin dezvăluirile făcute despre noul director Știri Media Grup au vrut să arate că echipa Publika a rămas fără antrenor.

Parțial le dau dreptate, pentru că postul tv pe care sunt programate toate televizoarele miniștrilor, deputaților, șefilor de federații și tot felul de șefi de pe la alte organizații, a oamenilor care au puterea deciziei și a banului în această țară într-adevăr a rămas fără antrenor. Dar asta s-a întâmplat demult, odată cu plecarea lui Toader, un fel de Mourinho al televiziunii moderne. Acesta a plecat pentru că era normal să plece la o echipă mai mare. Vi-l imaginați pe Mourinho antrenând la Zimbru...

Publika nu are nici portar, cum i-am accentuat și unuia dintre invitații emisiunii Arena. Da, jucăm fără portar. Fiecare își deschide singur ușa. Fundașii sunt, ca peste tot, ca pe la toate televiziunile și nu doar. Mijlocași de valoarea medie. De asta și sunt mijlocași. Uneori mai dau câte o pasă decisivă, dar atât. Nivelul Diviziei Naționale. Mă rog, nu e nimeni ideal, mai ales la noi, în țara minunilor.

În schimb avem atacanți de mare valoare, poate cei mai buni din țară. Golgheteri de prima clasă, ușor de transferat și pe care poți face un ban grămadă. La TV e ca la fotbal. Se joacă pe goluri. Iar dacă mai ai și cel mai bun manager general din Moldova, DT (foto), poți face miracole și să-i lași cu vorbe pe cei care nu înțeleg cum poți spune adevărul și în același timp să ai bani să plătești o echipă de circa 400 de oameni. Câți astfel de manageri sunt în fotbal? Dar pe la alte TV? (cu excepția M1, care ia bani de la stat). Nu-s.

Publika stă ca un ghimpe în gât multora, în special celor care s-au obișnuit să fure cu nerușinare și să rămână nepedepsiți.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune