Fotbalul moldovenesc are oficial, de azi, Lege pentru combaterea blaturilor!

În sfârșit, cei care organizează și participă la meciuri trucate vor fi penalizați! Comitetul Executiv al Federației moldovenești de fotbal a aprobat astăzi Suplimentul la Codul Disciplinar al FMF, art. 76 – „MANIPULAREA REZULTATULUI UNUI MECI”
 
Comitetul de Competitii si Disciplina al FMF în cazurile de manipulare a rezultatului unui meci va aplica urmatoarele sanctiuni:

1. Pentru încercarea manipularii rezultatului unui meci, avînd obiectivul de a depista influenta manipularii rezultatului unui meci în competitiile organizate sub egida FMF va aplica urmatoarele sanctiuni:
-
pentru persoanele fizice: amenda de la 20000 lei (douazeci mii lei) pîna la 50000 lei (cincizeci mii lei), suspendarea jucatorului de la 3 (trei) luni pîna la 1 (un) an , ori suspendarea de la activitatea fotbalistica minimum 1 (un) an
-
pentru persoanele juridice: amenda de la 100000 lei (una suta mii lei) pîna la 150000 lei (una suta cincizeci mii lei)
 
2. Pentru organizarea manipularii rezultatului unui meci, avînd obiectivul  de a depista influenta manipularii rezultatului  unui meci în Competitiile organizate sub egida FMF va aplica urmatoarele sanctiuni:
-
pentru persoane fizice: amenda 50000 lei (cincizeci mii lei), suspendarea jucatorului de la 1 (un) an pîna la 2 (doi) ani, ori suspendarea jucatorului din activitatea fotbalistica de la 3 (trei) ani în consecinte pe viata.
-
pentru persoane juridice: amenda 200000 lei (doua sute mii lei), 15 puncte (depunctarea echipei), anularea trofeelor sportive, suspendarea din Campionatul actual ori retrogradarea cu o Divizie mai inferioara.
            Prin urmare rezultatul jocului manipulat va fi anulat si echipei clubului vinovat i se va acorda înfrîngere tehnica (0-3), echipei adverse victorie tehnica       (3-0). Daca ambele echipe participa la organizarea manipularii rezultatului unui meci, acestora li se va acorda înfrîngere tehnica (0-3).
 
3. Pentru persoanele care împiedica depistarea meciurilor manipulate si în acelasi timp nu ofera informatia respectiva (imprimari video de la meci, alta informatie) la solicitarea Comitetului de Competitii si Disciplina al FMF, acestea vor fi penalizate cu amenda de la 10000 lei (zece mii lei) pîna la 50000 lei (cinci zeci mii lei). În acelasi timp achitarea amenzii nu elibereaza persoana sanctionata de la obligatiunea de a contribui la depistarea meciurilor manipulate si în termenii respectivi sa ofere informatia corespunzatoare (materiale video si alte documente) solicitate de FMF.
 
4. Pentru acuzatii false în organizarea meciurilor manipulate Comitetul de Competitii si Disciplina al FMF va aplica urmatoarele sanctiuni:
-
persoanele fizice: amenda de la 50000 lei (cinci zeci mii lei) pîna la 100000 lei (una suta mii lei), suspendarea jucatorului de la 3 (trei) luni pîna la 1 (un) an ori suspendarea din activitatea fotbalistica de la 1 (un) an pîna la 2 (doi) ani.
 
5. Pentru persoanele care au comis abateri de la prezentul articol, dar care benevol au anuntat organele FMF despre încercarea sau organizarea manipularii rezultatului unui meci, a persoanelor implicate în aceasta, Comitetului de Competitii si Disciplina al FMF poate elibera de la raspundere, prevazute în punctele 1 si 2 al actualului articol. (sursa: www.fmf.md)

Voi reveni cu un nou post despre acest Supliment.

Comentarii

  1. Eu zic ca trebuie sa ne stringem in PMAN sa satbatorim... sau nu ... mai bine dupa ce primeste cineva vreo amenda, sa fim siguri ca cei de la Federatie joaca cinstit...poate a facut-o de ochii lumii...Oricum, ma indoiesc ca va indrazni vreo echipa sa faca blat , deci, e bine, pana ce doar punem sampania la rece

    RăspundețiȘtergere
  2. foaie verde tra-la-la...........sa vedem cum vor gasi ei dovezi p/u a pune in aplicare toate aceste articole, asta e problema principala, dar daca se va judeca ca si in cazul celor 2 de la Sfintul Gheorghe doar pe baza unor declaratii, atunci halal de asa justitie, in asa mod orice jucator care e in relatii rele cu patronul ar putea veni la federatie si sa spuie ca patronul i-a spus sa se dee la o parte in careva meci s.a.m.d

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune