Vezi suma colosală pe care a cheltuit-o Comitetul Olimpic pentru echipamentul sportiv cu care vom defila la Londra

Circa 2 milioane de lei (aproximativ 135 de mii de euro) a cheltuit Comitetul Național Olimpic pentru echipamentul delegației Moldovei la Olimpiada de la Londra. Cum a afirmat Nicolae Juravschi, președintele CNO, costul unui complet pentru bărbați a costat circa 18 mii de lei (aproximativ 1200 de euro), iar pentru dame - 16 mii de lei (aproximativ 1100 euro). Un preț extrem de exagerat, ținând cont de valoarea de piață a vestimentației prezentate, dar și de sărăcia totală din sportul moldovenesc.

Pentru comparație, în Kazahstan a izbucnit un adevărat scandal din cauză că Comitetul Olimpic cazah a plătit 161 de mii de tenghe (circa 850 de euro) pentru un complect de echipament. Potrivit presei din Kazahstan, prețul real este de 2 ori mai mic. Deci prețul real ar fi cam de 500 de euro. Și asta în Kazahstan, unde banii statului se fură ca-n codru. Noi însă plătim 1200 de euro. Din banii publici. Din banii adunați din impozitele mărite recent. 

În Belarusi prețul unui echipament complet este de circa o mie de dolari. Puțin mai ieftin decât în Kazahstan. Belarușii nu-și permit așa lux ca noi. În schimb ei au drumuri la care noi doar visăm. Și multe altele. 

Potrivit reprezentanților CNO echipametul delegației moldovenești a fost comandat tocmai în Franța. În același timp, majoritatea țărilor apelează la designeri autohtoni. Italienii - la Giorgio Armani, de exemplu. Românii deja pentru a II-a Olimpiadă consecutiv comandă echipamentul la Casa de modă a celebrului canotor Ivan Patzaichin. De ce noi am ajuns tocmai în Franța? Deși în culise se vorbește despre faptul că echipamentul ar fi fost cusut la un atelier de la Botanica. Cred că deja sportul nostru are atâția bani că nu mai contează cât de mult plătim pentru un echipament.

P.S. Săptămâna aceasta, mai exact vineri, încep Jocurile Olimpice de la Londra. Moldova are 22 de sportivi calificați la Olimpiadă. Însă delegația oficială va fi de 3 ori mai mare. Toți pe banii noștri. Voi mai reveni la acest subiect. Până atunci, le urez mult succes sportivilor noștri!

Comentarii

  1. Ce a facut Juravschi de cind este presedinte al comitetului olimpic? NIMIC. Dar banii curg si curg de la CIO...

    RăspundețiȘtergere
  2. Au cheltuit banii aiurea, mai bine ii rasplateau cu acei bani cheltuiti pe sportivii nostri care ne aduc atatea medalii

    RăspundețiȘtergere
  3. Juravschi e un hot!!! Cum de nimeni nu ia atitudine si nu le face un audit acolo la CNO??? Nu inteleg!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune