Treceți la conținutul principal

Ministerul Sanatatii protejeaza mafia din Falesti?

Faptul că în raioanele Moldovei este un haos total unde înflorește corupția și comunismul este un lucru știut. Fălești nu este o excepție. Mai degrabă este un exemplu care confirmă acest lucru. Răsfoind presa găsesc multe, dar ultimul articol care a atras atenția mai multor surse mass media mi-a amintit de un caz revoltător, când la spitalul din Fălești mi s-a refuzat primul ajutor după un accident de mașină. 

Citiți mai jos un material strigător la cer, preluat de pe saitul Basarabia Sportivă.

”Suntem în febra Jocurilor Olimpice, iar unele sportive din Moldova se plând că nu avem medici competenți, care să le asigure ce și cum să consume dintre medicamente și nutrenți... cine să aibă grijă de aceasta? Dacă însă-și Ministerul Sănătății este acuzat că apără mafia și nu sportivii!  

Directorul Centrului Medicilor de familie din Fălești, Ion Ionesie (foto) și-a făcut din organizația de stat pe care o conduce un business familiar. Toate bunurile instituției medicale sunt utilizate în scopuri personale fără niciun fel de jenă. Și ce folos că toți angajații Centrului se plâng pe el. Niciun rezultat. Omul se laudă că este intangibil deoarece, potrivit lui, ar fi prieten cu ministrul sănătății, Andrei Usatîi.

În aceste condiții Ion Ionesie folosește după bunul lui plac mașinile instituției pe care o administrează, încăperile imobile și chiar banii statului. El decide ce fel de mașini procură pentru Centru și care sunt firmele ce se ocupă de reparații, indiferent că se plătesc sume umflate. Banii sunt ai statului. Astfel, pentru un Chevrolet Niva s-a plătit peste 12 mii de euro, deși prețul de piață la aceste mașini este de cel mult 10 mii de euro! Nemaivorbind de alte milioane de lei din diferite proiecte care sunt cheltuiți nejustificat.

Ieșit demult la pensie Ionesie nu se lasă dus. Cum să plece când fiul său se plimbă fără jenă cu mașinile instituției, adică a statului. Plus la asta Ion Ionesie mai are și o asistentă medicală pe care o protejează (ca să nu spun altfel). Nina Mitrozor  are un salariu cât a unui medic, deși e soră medicală, cum se spune în popor. Ionesie nu face niciun pas fără ea, fie că merge la micul dejun sau la alte manifestații. Recent, preferata șefului a fost premiată cu Diploma Ministerului Sănătății pentru activitate prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății. Probabil datorită acestor merite Nina Mitrozor este singurul angajat al Centrului Medicilor de familie din Fălești, care folosește garajul instituției pentru mașina personală, un Alfa Romeo.

De ce am scris despre toate acestea? Poate se sesizează și Ministerul Sănătății și va face măcar o investigație. Asta dacă nu cumva Ion Ionesie chiar ar fi protejat de însuși ministrul Usatâi...”

Comentarii

  1. Situatie similara cu cea din Falesti e si in Cantemir, unde Directorul CMF Cantemir nu este apt de munca, are 2 dosare penale si foloseste in scopuri personale toate posibilitatile functiei detinute ( procura automobil dupa placul sau cu care se deplaseaza in scopuri personale la Chisinau la tratamente si investigatii) Problema in Cantemir e in Consiliul Raional, care fiind Fondator a numit in functie aceasta persoana ilegal, iar M.S. nu e competent de a ajuta cu ceva in aceasta situatie.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune