Pe așa ceva ar fi invidioasă și Merkel

Moldova a jucat ieri contra Braziliei. Cam aceasta este diferența de clasă între foștii fotbaliști moldoveni și jurnaliști, cu remarca că veteranii fotbalului sunt brazilieni, iar jurnaliștii - moldoveni. Într-un meci direct jucat la Centrul de pregătire a naționalelor de fotbal din Vadul lui Vodă cred că moldovenii n-au fost cu nimic inferiori brazilienilor, chiar dacă au pierdut cu 0-1. Dintr-o greșeală de arbitraj desigur :), fapt recunoscut și de Ze Maria al nostru în interviul de după partidă. Brazilia este Brazilia și în Moldova. Lăsând gluma la o parte, pentru mine personal, dar cred și pentru ceilalți jurnaliști este o onoare să joci fotbal alături de fotbaliști care au fost aclamați și iubiți de zeci de mii de suporteri de-a lungul anilor: Pavel Ciobanu, Vladimir Țincler, Anatol Teslev, Veaceslav Catcov, Sandu Guzun, Radu Rebeja și mulți alții - legendele fotbalului moldovenesc. Vezi mai multe poze AICI.

foto: Boris Harcenco
Centrul de pregătire a selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă a împlinit ieri 10 ani de la inaugurare. Ce poți spune despre o bază sportivă care este una dintre cele mai moderne din Europa? Un sigur cuvânt: SUPERBĂ. Cu încăperi hoteliere pentru 124 de persoane, restaurant pentru 264 de persoane, 4 vestiare a câte 25 de locuri, 4 săli de conferințe, sală de forță, bazin, saună, centru medical, 2 terenuri naturale și unul sintetic cu tribune cu o capacitate de 1200 de locuri - înconjurate de copaci, pe malul rîului Nistru. Un loc cum nu se putea mai bun pentru un Centru sportiv, care are peste 70 de angajați și care activează 324 de zile pe an. 

La Centrul din Vadul lui Vodă se pregătesc toate cele 9 echipe naționale de fotbal ale Moldovei, inclusiv fotbal feminin, plus echipele de fotbal în sală sau de plajă. Antrenorii moldoveni fac cursuri pentru obținerea licențelor UEFA: B,A și Pro, seminare OSSF, cursuri și cantonamente pentru arbitrii din toate diviziile, seminariile asociațiilor regionale, cursuri pentru fotbalul de plajă, futsal și fotbal feminin, seminare internaționale FIFA și UEFA, cursuri pentru antrenorii școlilor sportive, meciurile finale ale Cupei Moldovei pentru juniori și fotbal feminin, turnee preliminare UEFA pentru juniori, turneul internaționa Cupa FMF, meciuri amicale internaționale și partide din campionatul Moldovei, inclusiv din Divizia Națională.  


Comentarii

  1. Sandu in imagine e r.Nistru ori marea Nistru? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am inteles ce vrei sa spui cu aceasta intrebare. Imaginea oricum e veche. Acum baza arata mult mai bine dupa constructia hotelului si a tribunelor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti ziceam de culoare albastrie a riului Nistru din imagine pe care niciodata nu l-am mai vazut asa :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune