23 de fotbaliști și 13 cluburi din Moldova suspectate de trucare de meciuri

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției  şi Procuratura Anticorupţie au elaborat un proiect de lege privind modificarea Codului Penal pentru completarea acestuia cu „articolele 242' „Manipularea unui eveniment” şi 242" Cod penal „Pariurile aranjate”.

Amintim că la 13 septembrie 2012 au fost efectuate percheziţii la 4 cluburi de fotbal, 5 fotbalişti şi 3 persoane suspectate de a fi intermediare.
Organul de urmărire penală al CCCEC sub controlul Procuraturii Anticorupţie a dispus intentarea a două cauze penale, în baza art. 190 alin. (5) „escrocheria” şi art. 335 alin. 3, lit. b) „abuzul de serviciu”.
Temei pentru pornirea urmăririi penale au servit comunicatele şi notele analitice ale UEFA privind Republica Moldova, măsurile întreprinse în comun cu serviciile similare străine din Europa, acţiunile operative de investigaţii efectuate de CCCEC şi declaraţiile martorilor privind trucarea meciurilor din Divizia Naţională şi Cupa Moldovei.
În cadrul urmăririi penale se investighează activitatea sportivă a 13 cluburi de fotbal, deoarece există circumstanţe ce pun la îndoială rezultatele a 48 de meciuri de fotbal, disputate în perioada aprilie 2011 – mai 2012, care se presupun a fi trucate.
De asemenea, subiecţi ai investigaţiei sunt 23 de fotbalişti a 8 cluburi de fotbal, care contrar art. 17 al Codului de Etică al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal FMF au pariat atît pe propriile meciuri, cît şi pe alte meciuri de fotbal din Divizia Naţională.

Prin trucarea meciurilor de fotbal, se micşorează esenţial ratingul FMF în clasamentele FIFA şi UEFA, fapt ce influenţează direct mărimea granturilor obţinute de FMF de la aceste instituţii internaţionale. Valoarea exactă a prejudiciului urmează a fi estimată.

Sursa: CCCEC

Comentarii

  1. Sandu,e posibil cumva de aflat si restul fotbalistilor care fac parte din dosar,cei 18 si cluburile ramase ?

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.moldfootball.com/ro/?index=news&news=9290

    ...

    Fotbalul trebuie sa se joace pe teren si sa invinga echipele si jucatorii care joaca cinstit si onest.

    Avand in vedere gravitatea ultimelor evenimente si impactul lor asupra societatii noastre, Federatia Moldoveneasca de Fotbal se adreseaza Organelor de drept din tara sa intervina prompt pentru a proteja drepturile legitime ale participantilor la competitiile fotbalistice si pentru a nu stirbi autoritatea de care se bucura tara noastra in forurile fotbalistice internationale. Organele de drept isi fac tarziu treaba..

    RăspundețiȘtergere
  3. In aprilie 2011 FMF batea alarma!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Miram-as sa cada capete la final...Eu personal nu cred

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune