Răspuns pentru Doru, amator de garduri și sondaje

Doru Petruti
După ce Moldova a obținut independența de fostul Imperiu Sovietic, noul stat a devenit atractiv pentru flămânzi din diferite colțuri ale lumii, care au învățat 20 de cuvinte deochiate din DEX și s-au avântat să cucerească un popor naiv in mare parte, prostit timp de o jumătate de secol și zombat de idei și mentalitate sovietică. În aceste condiții a fost simplu, la prima vedere, pentru unii să amețească mințile în cealaltă direcție, spre capitalizare. Asta, însă, până la un timp, până când respectivii ”specialiști” sau ”experți” cum s-au autointitulat au fost descoperiți sau prinși în ofside, cum ne place nouă, jurnaliștilor sportivi să spunem. Și nu-mi amintesc niciun nume de ”ilustru” venit de pe undeva, mai ales din România, care să se fi afirmat cu adevărat aici, la Chișinău. 

Ca să fie clar. Nu vorbesc despre nume notorii ale României, cum ar fi Gabi Balint, Andrei Gheorghe etc, care au activat o perioadă în Moldova, dar au venit aici deja ca personalități marcante. Vorbesc despre anonimii care au pierdut trenul în România, dar au crezut că îl vor ajunge din urmă în Moldova. 

Am ajuns și la un exemplu concret. Un oarecare Doru Petruti și-a făcut aici o firmă de sondaje și rupe cum și de unde poate. Acest domn este unul dintre cei care nu apreciază ospitalitatea basarabenilor și în loc de mulțumesc pentru bucata de pâine pe care o mănâncă aici, se suie cu picioarele pe masă. Se dă el mare scriitor, chipurile, cum îndrăznește cineva să-i dea un sfat, lui, ditamai marele ”expert” în sondajele de opinie? De parcă un sondaj de opinie ar fi matematică superioară... mai ales când văd o marjă de eroare, cum scrie el pe blog, de 3%... în condițiile în care majoritatea cluburilor au acumulat mai puțin din 3% de voturi în sondajul IMAS vizavi de preferințele suporterilor moldoveni. 

Offul domnului Petruti este că cineva se îndoiește de veridicitatea unui sondaj realizat doar pe malul drept al Nistrului, dar dat drept sondaj național și, cel mai important, care vizează echipe de fotbal din stânga Nistrului! Chipurile la Tiraspol nu există condiții de realizare a unui sondaj în rândurile suporterilor! Ridicol. Pe blogul său, domnul Petruti se leagă de faptul că eu am scris că Sheriff ar fi adunat mult mai multe procente dacă ar fi fost chestionați și suporterii transnistreni. Totodată, domnul Petruti NU spune nimic despre faptul CUM într-un sondaj IMAS o echipă din Tiraspol a ajuns să fie iubită mai mult la Chișinău decât un club din capitală, în speță Dacia, formație care a avut o ascensiune fulminantă în ultimii ani, reușind să câștige și un titlu național.   

Pierd deja prea mult timp cu acest domn, dar ca să-i demonstrez că sondajul său despre atașamentul suporterilor moldoveni are o marjă de eroare mult mai mare decât a anunțat IMAS, voi realiza cu prima ocazie un sondaj, cu ajutorul colegilor, ca să vedem în realitate care sunt preferințele moldovenilor la capitolul ”cluburile de fotbal” din Moldova. 

Comentarii

  1. Un escroc. Sandu, nu-l baga in seama. Baga-l in pm

    RăspundețiȘtergere
  2. 100% daeacord cu tine Sandu. sondajul acestuia nicidecum nu reprezinta realitatea. am impresia ca l-a facut el din capul lui, auzind pe la televizor ca zimbru e cea mai iubita echipa din tara, si tot asa mai departe:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Saitul moldfootball.com a efectuat un sondaj de opinie pe aceeasi tema. Vezi rezultatele pe adresa de mai jos:

    http://moldfootball.com/ro/?index=news&news=13765

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandu salut, scriu foarte rar si dar foarte des apreciez ce scrii pe blog dar cu sondajul asta mai dat jos, e o aberatie si niste timpeniiiii, nu vine sa cred, pai asta nu e sondaj. As spune mai multe dar totusi vreau sa ma bucur in seara asta de 0-0 cu Ucraina si sper ca si-a dat seama ca o echipa din Dedovi sau Suvorovi ai sanse sa faci ceva, mai bine i-a jucatori chiar si de la Rapid tineri si fara frica cu singe fierbator, dar nu Ivanov sau Covalciuc, daca ramine pe loc zic dinainte ca a fost o intimplare ca si azi am fost penibili dar sansa si inderzenia unora din jucatori nea salvat de la un nou necaz. Nu sunt eu cela care sa scriu asa fraze dupa totusi un egal, sa dau comentarii, nu sunt nici jucator si cu atit mai mult un antrenor dar am dreptul ca un simpu amator sa spun ca sintem foarte departe de un joc macar unul bunicel, si asta se vede cu ochiul liber. Ar spune lumea cum e statul asa si fotbalul, pe alocuri sunt deacord cu voi, dar sint exemplle chiar si Armenia sau toata Africa si multe altele, dar poate vreau si eu prea mult, ca de fapt cam niciodata nu a vut Moldova sau echipe un nivel inalt in fotbal, nici in anii 50 nici 70 si nici acum, cum intram in visaia liga asa si ieseam mai mult de locul 6 nu am luat, paote mai bateam uneori un Dinamo Kiev cum acum Ungaria se mai intimpla, de fapt nu am fost si nici nu sintem nici chiar aceasi Armenia sau Goergia dar una o zic Moldova e mea si sint inclusiv ea. Hai Moldova!!!

      Ștergere
    2. Sandu salut, scriu foarte rar si dar foarte des apreciez ce scrii pe blog dar cu sondajul asta mai dat jos, e o aberatie si niste timpeniiiii, nu vine sa cred, pai asta nu e sondaj. As spune mai multe dar totusi vreau sa ma bucur in seara asta de 0-0 cu Ucraina si sper ca si-a dat seama ca o echipa din Dedovi sau Suvorovi ai sanse sa faci ceva, mai bine i-a jucatori chiar si de la Rapid tineri si fara frica cu singe fierbator, dar nu Ivanov sau Covalciuc, daca ramine pe loc zic dinainte ca a fost o intimplare ca si azi am fost penibili dar sansa si inderzenia unora din jucatori nea salvat de la un nou necaz. Nu sunt eu cela care sa scriu asa fraze dupa totusi un egal, sa dau comentarii, nu sunt nici jucator si cu atit mai mult un antrenor dar am dreptul ca un simpu amator sa spun ca sintem foarte departe de un joc macar unul bunicel, si asta se vede cu ochiul liber. Ar spune lumea cum e statul asa si fotbalul, pe alocuri sunt deacord cu voi, dar sint exemplle chiar si Armenia sau toata Africa si multe altele, dar poate vreau si eu prea mult, ca de fapt cam niciodata nu a vut Moldova sau echipe un nivel inalt in fotbal, nici in anii 50 nici 70 si nici acum, cum intram in visaia liga asa si ieseam mai mult de locul 6 nu am luat, paote mai bateam uneori un Dinamo Kiev cum acum Ungaria se mai intimpla, de fapt nu am fost si nici nu sintem nici chiar aceasi Armenia sau Goergia dar una o zic Moldova e mea si sint inclusiv ea. Hai Moldova!!!

      Ștergere
  4. Eu unul cred in sondajul dat.explic de ce.multi tin cu cei mai buni.e deja o traditie.de ce majoritatea de 95 % de la noi sunt asa zisi fani Barcelona si Real,dar nu tin cu Zaragoza sau Almeria ?asa si in Moldova.eu am multi cunoscuti care daca ii intrebi ce cluburi de fotbal din Moldova cunosc,iti raspund Sheriff si Zimbru.atat.nu mai vorbesc de tineret,care privind Sheriful in Europa League deja ifi fac favoriti.Dacia mai mult e o gluma decit club.suporteri nu va avea niciodata.de cat ma stiu eu pe mine,niciodata nu am auzit de la nimeni ca iubeste Dacia.

    RăspundețiȘtergere
  5. http://igoncearuc.blogspot.com/2012/10/aberatii-marca-doru-petruti.html

    RăspundețiȘtergere
  6. total de acord cu tine Sandu, un om ratat care isi cistiga bucata de piine facindo pe desteptul, in Romania omul asta e un nimeni

    RăspundețiȘtergere
  7. Sandu, desi deseori nu sunt de acord cu ceea ce scrii pe blog, in cazul dat sustin afirmatiile tale

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca sa ajuns prea departe cu aceasta polemica. Sunt deacord ca Doru a exagerat cu "gardul" si alte afirmatii, dar si tu Sandu ai bagat aici "romanii", "anonimi care au pierdut trenul".Totusi ,ca un statistician de profesie pot sati spun ca IMAS-ul da cele mai exacte sondaje cel putin in domeniul socio-politc.Sunt deacord ca Serifful are o pondere mai mare pe intreg teritoriul R.Moldova, dar ca depaseste la popularitate pe cea a "Zimbrului","Nistrului","Burevestnik","Moldova" etc nu pre cred.Si in Transnistia au mai fost "Tiligul","Tekstilscik" acuma Rabnita, FC Tiraspol care nu neaparat sunt fanii Sheriffului, in plus suntulti moldoveni din stinga Nistrului care si acuma tin cu "Nistru" Chisinau

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune