Olimpia trebuie sancționată

Mă simt obligat să revin la problema cu refuzul clubului de fotbal Olimpia Bălți de a asigura securitatea suporterilor echipei Dacia Chișinău la meciul Olimpia - Dacia din 4 noiembrie curent. Țin să menționez că prin aceste acțiuni, clubul de fotbal Olimpia A ÎNCĂLCAT Regulamentul Campionatului R. Moldova la fotbal, act emis de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și pe care toate cluburile înregistrate la FMF și care participă în competiții organizate de FMF sunt obligate să-l respecte.

Iar Regulamentul FMF spune în felul următor (art.20, punct 1, aliniat H):
”Cluburile (echipele) organizatoare au următoarele obligaţii: să ia toate măsurile pentru asigurarea protecţiei şi securităţii suporterilor echipei vizitatoare.”

Prin NEsancționarea clubului Olimpia Bălți pentru abaterile de la Regulamentul competiției se riscă crearea unui precedent periculos, care ar putea avea urmări grave. De exemplu, cluburile de fotbal din Chișinău ar putea interzice accesul fanilor echipelor din Tiraspol pe stadion. Și asta pentru că, în condițiile în care Olimpia a refuzat să asigure protecția fanilor Daciei din motive că aceștia ar fi scandat lozinci politice, la fel și cluburile din capitală ar putea invoca același motiv, mai ales că galeria tiraspoleană este cunoscută pentru lozincile pro-ruse din timpul meciurilor de fotbal. 

Tocmai pentru a evita astfel de cazuri pe viitor și pentru că trăim într-un stat democratic unde cetățeanul are garantat prin Constituție dreptul la libera exprimare, insist ca echipa Olimpia să fie sanționată în conformitate cu Regulamentul FMF.

Comentarii

  1. Acelasi Regulament spune asa:
    20.2 Nerespectarea prevederilor menţionate atrage sancţionarea cluburilor implicate. Sancțiunea și clubul implicat va fi stabilit de către organul competent al FMF. Amenda va constitui pâna la 10 000 lei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Kiseli n-are dreptate. Daca suporterii unei echipe afiseaza banere sau scandeaza "lozinci" cu caracter politic, atunci sanctionat este anume clubul caruia apartin suporterii in cauza. deci Kiselev chiar nu are acoperire nici legala nici morala in atitudinile lui. Rusine Kiselev si rusine FMF, daca nu vor lua masuri cu acest individ care stie foarte bine cu ce litera se scriu unele cuvinte...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune