De pe ce planetă vin unii?

Nu mă miră faptul că în Moldova oamenii trec de la un partid la altul, de la un candidat la celălalt în doar o zi, fără scrupule sau mustrare de conștiință. Nu-i de mirare că în doar o zi câțiva membri ai FMF care l-au înaintat pe Pavel Ciobanu la funcția de președinte au trecut în tabăra lui Radu Rebeja și invers. Pe moldovean îl cumperi ușor. Nu neapărat cu bani, măcar și cu o vorbă blândă sau cu o minciună. La capitolul inteligență stăm prost de tot și punctum.

Ridicol este altceva. Saitul sports.md, care-l susține deschis pe Rebeja, a postat astăzi câteva interviuri ale celor care au decis să-și retragă semnăturile pe care i le-au dat lui Ciobanu, în folosul lui Rebeja. Aceștia spun că și-au schimbat părerea după ce au aflat ieri că și Rebeja candidează... Interesant este că toți cei 5 care apar în sincron spun același lucru, ca pe o poezie: ”credeam că doar Ciobanu candidează”, se scuză aceștia.

Explicația lor este penibilă. În primul rând despre intenția lui Rebeja de a candida se cunoaște de o jumătate de an. Am anunțat despre asta inclusiv la Arena Publika încă din toamnă. Persoane ca Dima Sandu fac de mult timp campanie pentru fostul internațional. Îmi este greu să cred că respectivii domni nu urmăresc presa, nu se uită la televizor. Deși, dacă revenim la nivelul de inteligență, n-ar fi de mirare că unii oameni trăiesc pe altă planetă.

Totuși, în doar o zi s-au produs câteva rocade de la Ciobanu la Rebeja și invers. Nu știu care au fost argumentele celor care și-ai retras semnăturile în folosul lui Ciobanu pentru că respectivii nu au făcut declarații. Dar, după ziua de azi, toate acuzațiile pe care le-a făcut ieri Rebeja sunt vorbe goale, populism. Pentru că el însuși a făcut azi ceea, de ce i-a acuzat ieri pe lucrătorii de la Federație: anume că aceștia încearcă prin toate metodele să atragă semnături de la el. 

Mai mult decât atât, Comisia FMF l-a acceptat pe Radu Rebeja cu statut de candidat provizoriu la alegerile FMF, chiar dacă Radu nu a adunat numărul necesar, 20, de semnături. ”Să decidă Congresul”, și-au motivat decizia membrii Comisiei. 

Comentarii

  1. Ar fi fost frumos sa fie vre-o 4 candidati si d-ul Cebanu sa invinga chiar si prin vot secret.Astfel si-ar fi aratat superioritatea totala.Dar ceea ce face mosnegutul e o RUSINE mare !!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune