Lionea, Lionea...

foto: Boris Harcenco
Da. Ceea ce trebuia de demonstrat. Lionea Messi e cel mai bun din lume pentru al 4-lea an consecutiv. E UNIC în lume la acest capitol. NU după Cruyff, Platini și van Basten (fiecare cu câte 3 Baloane de Aur), cum au anunțat aproape toate posturile TV din Moldova (de parca un singur reporter a scris pentru toți), ci în fața celor 3. Messi e cel mai bun fotbalist din lume la capitolul trofee individuale majore. Pe bună dreptate.

Deși jurnaliștii de la France Football au făcut campanie masivă pentru Cristiano Ronaldo, portughezul n-a reușit să-i ia fața argentinianului, chiar dacă mulți spun că, individual, Ronaldo este peste Messi. Eu cred invers, fiind suporter al Realului - Lionea e cel mai tare acum. Asta însă nu înseamnă că Ronaldo trebuie huiduit așa cum o fac unii suporteri diletanți. Recent am urmărit un film documentar despre superstarul lusitan și am rămas impresionat de bunătatea lui ca om. Vă recomand să-l cunoașteți nu doar ca fotbalist. 

Un alt Lionea cunoscut nouă, Kuciuk, cel care a omorât campionatul nostru vreo 6 ani cu Sherifful, a ajuns în locul lui Petrescu la Kuban. Belarusul Lionea îl va antrena pe moldoveanul nostru, Armaș, fotbalist care în opinia multora, inclusiv a șefului Federației, trebuia să fie desemnat jucătorul anului în Moldova. Sper ca odată cu venirea lui Kuciuk la Kuban, Igor să revină în primul 11 și să demonstreze în acest an că merită titlul care i-a fost ciupit de căpitanul naționalei. 

De altfel, Armaș m-a impresionat cu gestul său de a organiza un turneu cu premii pentru copii, pe banii proprii, în Căușeni, localitatea unde s-a născut și a făcut primii pași în fotbal (vezi foto mai sus). Mai rar la noi asemenea gesturi demne de laudă. Într-o țară în care toată lumea fură prin exemplul demnitarilor, mai sunt și oameni demni. Bravo, Igor și mult succes!    

Comentarii

  1. Mult respect pentru gestul lui Igor!!!
    Referitor la Messi, tot sunt de aceeasi parere ca, e cel mai bun din toate timpurile, a demonstrat de mai multe ori asta. Si fiind si eu un suporter inflacarat al Realului il respect pe Ronaldo, si sint de parerea ca trebuie sa-l sustinem, nu sa-l huiduim pentru orice esec, caci chiar azi am privit meciul cu Celta din Cupa Spaniei unde Ronaldo a marcat 3 goluri. Nu foaie verde loboda, da goluri de clasa mare)) Si socot ca nu trebuie atita sa-i comparam, dar daca doreste sa intreaca pe Messi trebuia doar sa munceasca.
    P.S. cum se numeste filmul despre Ronaldo?)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmul se numeste Криштиану Роналду: Мальчик у которого была мечта / Cristiano Ronaldo Boys That Has Dreams.
      Il gasesti aici: http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2436838

      Ștergere
  2. Este cel mai bun, nu aveam nici o indoiala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-s de acord ca Messi trebuia sa ia Balonul de aur. Te sfatui sa privesti argumentele aduse de baiatul din video.
    http://www.youtube.com/watch?v=RoAaCoF8eTk&feature=youtu.be

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, pur si simplu mi-au placut tare mult argumentele persoanei, si dupa parerea mea are dreptate. Iniesta mi-a placut mult, chiar de sunt fan Juve si ar fi trebuit sa optez pentru Pirlo.

      Ștergere
  4. nu "Lionea, Lionea..." dar "Lionea, Lionea,Lionea...":))De trei ori Lionea.Si Leonid Istrati a reusit un transfer de necrezut,l-a dus pe Dorinel Munteanu la Mordovia pe cind acesta isi dorea sa mearga la nemti.Anul acesta a fost anul Lionea :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. eu la fel sunt suporter AL REALUlui dar Messi e cel mai bun...dar si Ronaldo joaca foarte bine.Igor Armas bravo un om cu suflet mare,un exemplu de urmat,poate Dorinel Munteanu aduce vre-un moldovean la Mordovia:)

    RăspundețiȘtergere
  6. SANDULE DA CE NU SCRII UN ARTICOL LEGAT DE CEI DE LA PUBLIKA? DESPRE CE INSEAMNA SA FII jurnALIST IN MOLDOVA? TU DOAR ESTI MORALIST? CITI SUNTETI VOI ACOLO VREO 300 SI NICI UNUL NU A PLECAT...CAM SPUNE TOTUL ASTA DESPRE VOI?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu scriu la comanda, scriu despre ceea ce consider ca se merita de scris

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune