2 milioane pentru Moldova

foto: publika.md
Campania Publika TV ”10 pentru Moldova” scoate la iveală marea obsesie și caracterul moldoveanului, ne arată cum suntem noi ca națiune și ne demonstrează că degrabă nu se va schimba nimic în țara asta. Eul, asta contează în primul rând pentru moldoveni. Și ce dacă e minciună? De aici pornește totul. 

Mi-a plăcut ideea acestei campanii. Am uitat probabil pentru timp scurt că trăim în Moldova. Țara în care cei de la conducere sunt și cei mai bogați. Țara în care aproape tot se obține prin hoție și minciună. 

După ce am văzut acum lista persoanelor propuse prin telefon de cetățenii acestei țări mi-am dat seama că o idee de campanie extraordinară se poate transforma într-un mare bluf. Și asta pentru că în țara asta fiecare se votează pe dânsul. Sau trișază. 

Dau doar câteva exemple: în lista jurnaliștilor găsim doar câțiva jurnaliști adevărați. În rest doar cititori de prompter pe-acolo sau anonimi de care n-am auzit nici eu fiind din presă. Aproape fel și cu lista sportivilor. Alături de cele câteva legende ale sportului nostru stau cocoțați mai sus în clasament niște începători, care abia au scos capul afară. 

De asta nu avem vedete în țara asta. Pentru că fiecare se iubește pe sine mai mult decât orice. Pentru că în țara asta fiecare cetățean se consideră pe sine cea mai mare vedetă. Chiar dacă nu a realizat nimic, chiar dacă bubuie de prostie, chiar dacă n-are nicio treabă cu domeniul în care se autonominalizează


Comentarii

  1. Sandu cu toata stima...dar anume comentariile de tip: "nu se va schimba nimic in tara asta" sau "iata cat de rai suntem noi ca natiune", iata aceasta logica a si demoralizat moldoveanul intodeauna...Nimic nu se va schimba,totul va fi rau, eu nu pot sau nu mai pot etc. Inca odata cu toata stima, tu cu nimic nu te deosebesti de ce-i pe care-i critici.
    Da aici sunt multi care voteaza din interes propriu (asa e peste tot) dar sint si oameni care pur si simplu isi expun parerea care poate fi diferita de a ta. Eu de o pilda m-am gandit mult pe cine sa votez la categoria jurnalist. Pana la "campania electorala" te votam pe tine fara dubii, acum insa am ales pe altcineva, asa ca nu te supara dar fiecare are parerea sa si n-ar trebui sa bagi aici notiunile de tara sau natiune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai auzit de fraza "Un popor, care nu-si cunoaste eroii, nu exista ca natiune"? Iata si raspunsul la mesajul tau.
      Tara asta nici macar nu stagneaza, dar se duce la vale. Traim in "marea depresie", versiunea moldoveneasca. Aici nimeni nu se poate afirma, nimeni nu poate progresa din cauza sistemului creat de guvernanti. Putinii moldoveni care reusesc o fac peste hotare. Care la munca neagra, care pe baza talentului. Din ultima categorie fac parte cei cativa sportivi de valoare pe care i-am avut in ultimii 20 de ani si cativa interpreti. Mai mult n-avem nimic

      Ștergere
    2. P.S. Si apropo de campanie electorala. Eu m-am straduit sa fiu impartial pe cat de posibil. Dar nici sa fac campanie pentru cei care au transformat fotbalul in circ, cei care au prostit lumea care platea bilete sa vina la meci, cei care interziceau presa pe stadioane si care au obligat jucatori tineri, juniori sa se prostitueze pe terenul de joc ca ei, avizi de putere si de bani, sa-si umple buzunarele. Si cum pofta vine mancand, au decis ca nu le este de ajuns banii murdari din pariuri, au decis ca trebuie sa bage laba in banii de la FIFA si UEFA. Daca eu trebuia sa promovez astfel de persoane, atunci da, ai dreptate, te-am dezamagit.

      Ștergere
    3. Pardon, dar voi intra în discuție. Sunt întrutotul de acord în ce privește jocurile trucate, pariurile, blaturile. Cei vinovați trebue sancționați sever,ca să nu mai apară pofte. Dar! Vorbind de alegeri, ne întoarcem la Rebeja și Cebanu. Din ce afrmi, Sandule este de înțeles, că Rebeja este capul blatiștilor și a celor cu pariuri, care urma să bage laba în banii UEFA, FIFA. E o aluzie fără perdea, aș spune- o acuzație gravă, nefondată. Cunosc foarte bine sursa și circunstanțele pornirii acestei campanii ieftine de ponegrire. Mă miră cum te-ai prins tu de ușor și ai tolerat-o, cel puțin. De parcă nu era clar din start,că cluburile vizate mai sus vor vota din protest pentru oricare oponent a lui Cebanu. Ai încercat să probezi cumva ideile, care ți-au fost sugerate, să investigezi personal situația? Cunosc din primile surse, că Rebeja n-a făcut nici o promisiune pentru susținera sa, doar atitudine onestă și imparțială a promis, dar cum să combați valul toxic injectat societății fotbalistice? Pe cînd despre Cebanu și cele care țin de scheletele din dulapul lui, nici aluzii n-ai făcut, multe lucruri fiind ciar la suprafață și strigătoare la cer. Apropo, din 2009 din cele indicate de Efros nu s-a schimbat nimic, doar că au apărut probe. Iar în 2009,dacă nu încălca Cebanu statutul- președinte era acum Efros. Ar mai fi multe de spus, dr cui îi pasă? Sper să nu te superi, am fost sincer...

      Ștergere
    4. Diferenta dintre noi este ca tu te ascunzi sub un pseudonim, n-ai curaj sa-ti spui numele. Asta se numeste simplu - lasitate. Eu am parerea mea si n-ai sa mi-o influentezi nici tu si nici altii. Si in final, citeste atent ce scriu si cum scriu, NU inventa si interpreta asa cum iti convine tie

      Ștergere
    5. Citesc atent - "Rebeja, chiar dacă se va retrage, nu va putea spăla ușor pata de pe imaginea sa. Fostul căpitan al naționalei, din păcate, s-a asociat cu câteva persoane cel puțin dubioase, care au fost și sunt suspectate de organizarea în masă a meciurilor trucate la casele de pariuri. Cu regret, anume cei despre care s-a vorbit intens că ar forma ”Cooperativa moldovenească” au fost printre susținătorii lui Rebeja.

      Sunt convins că și din acest motiv o parte din cei despre care Radu spunea că s-au întors de la el, au preferat să meargă cu celălalt candidat. Și mai sunt convins că va trebui să treacă mult timp și ca Rebeja să facă multe lucruri bune pentru fotbal ca să-și mai dreagă din imaginea profund șifonată de asocierea cu blatiștii." Nu interpretez deloc. Seara buna!

      Ștergere
  2. Da, am auzit aceasta fraza, dar nu inteleg cum poate ia veni ca raspuns la mesajul meu?
    "Traim in marea depresie si ne ducem de rapa", dupa anii 90 parca sintem zombati, numai replici de astea auzi la tot coltul, plinsete si critici in adresa la tot si a tuturor, dar sa stii ca oamenii care muncesc, se straduie si au cap, traiesc si in Moldova bine, fara sa fure si sa amageasca. Eu nu pot sa inteleg asa oameni care tot vorbesc despre tot raul si se fac ca nu vad binele.Cum traiam in 90 sau 2000 e diferit de ceea ce avem acum, nu cred ca sunt multi care ar dori sa traiasca iarasi acei ani!!Da, schimbarile nu-s mari dar cum vrei ele sa apara daca sunt multi oameni care-si ponegresc si tara si neamul, "umbla in ochelari de soare noaptea" pentru ca nu-i intereseaza nimic ce se intampla aici, ei stiu una: a fost candva mai bine dar acuma nu-i si nu va fi niciodata.
    P.S. In privinta alegerilor, n-am spus ca trebuia sa aperi pe cineva, pur si simplu nu sa primit sa fii impartial, asta sa vazut si de pe luna. Eu nu stiu inautrul DN si au fost blaturi sau nu, dar stiu ca am avut 2 echipe Chisinauene cu loturi bune, care sau impus cooperativei transnistrene.Ce am avut pana atunci toti cu bine stim, o stagnare completa, care o traim si pana acum si inca minim 4 ani, nimic absolut NIMIC nu sa facut pentru fotbalul mare din partea FMF.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune