De ce moldovenii nu-s scoțieni...

Celtic - Juventus 0-3

Am o senzație bizară față de scoțieni. Victor Daghi știe de ce. Acolo, în Scoția, parcă toți sunt stranii. Parcă sunt făcuți de frați. Rar întâlnești un scoțian simpatic, atât la chip, cât și la caracter. 

Celtic a pierdut meciul cu Juventus. N-aveam niciun dubiu că italienii vor trece ușor de scoțieni. Numai că felul în care au jucat scoțienii aseară, dăruirea din teren și spiritul de luptă - au făcut ca meciul să fie foarte spectaculos, iar publicul să-i aplaude pe învinși. Eu n-am văzut niciodată, nicio echipă moldovenească să joace cu o asemenea îndârjire și cu atâta caracter. 

Pe cuvântul meu, dacă fotbaliștii moldoveni ar juca așa cum o fac scoțienii, i-aș aplauda la fiecare înfrângere și i-aș lăuda mereu. 

Prefer să văd niște kolhoznici precum scoțienii dându-și sufletul pe teren, convinși că nu sunt cu nimic inferiori adversarului, decât să mă uit la niște balerine care au prins din întâmplare un contract în Kazahstan, Rusia sau Azerbaidjan și vin la națională cu aere de mare fotbalist. Și nu e problema în faptul că ei joacă cărți nopți întregi în camerele de hotel cu bere și rachiu. Scoțienii beau de 5 ori mai mult. Problema este că fotbaliștii moldoveni nu au caracter. Nici să beți nu știți și nici fotbal să jucați.

Comentarii

  1. Cred ca cunoasteti foarte bine scotienii daca va permiteti sa scrieti "Acolo, în Scoția, parcă toți sunt dauni. Parcă sunt făcuți de frați. Rar întâlnești un scoțian simpatic, atât la chip, cât și la caracter." Is mai multi jurnalisti dauni in Moldova decit scotieni dauni in Scotia. Stiu deja ca nu se va publica comentariul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce sa nu-l public? Sunt de acord cu tine. La noi majoritatea jurnalistilor de azi sunt ca si majoritatea fotbalistilor de azi. Despre comentatorii anonimi de pe saituri nu mai vorbesc. Daunii sunt profesori in comparatie cu ei

      Ștergere
    2. Sind de acord si eu cu "
      Pe cuvântul meu, dacă fotbaliștii moldoveni ar juca așa cum o fac scoțienii, i-aș aplauda la fiecare înfrângere și i-aș lăuda mereu.

      Prefer să văd niște kolhoznici precum scoțienii dându-și sufletul pe teren, convinși că nu sunt cu nimic inferiori adversarului, decât să mă uit la niște balerine care au prins din întâmplare un contract în Kazahstan, Rusia sau Azerbaidjan și vin la națională cu aere de mare fotbalist".
      In privinta anonimilor nu prea, daca "Luceafarul" era scris de un anonim crezi ca nu avea valoare?

      Ștergere
    3. Sint si eu de acord cu "Pe cuvântul meu, dacă fotbaliștii moldoveni ar juca așa cum o fac scoțienii, i-aș aplauda la fiecare înfrângere și i-aș lăuda mereu.

      Prefer să văd niște kolhoznici precum scoțienii dându-și sufletul pe teren, convinși că nu sunt cu nimic inferiori adversarului, decât să mă uit la niște balerine care au prins din întâmplare un contract în Kazahstan, Rusia sau Azerbaidjan și vin la națională cu aere de mare fotbalist. Și nu e problema în faptul că ei joacă cărți nopți întregi în camerele de hotel cu bere și rachiu. Scoțienii beau de 5 ori mai mult. Problema este că fotbaliștii moldoveni nu au caracter. Nici să beți nu știți și nici fotbal să jucați."
      Nu prea in privinta anonimilor, daca "Luceafarul" era scris de un anonim nu avea valoare?

      Ștergere
  2. Celtic RESPECT pentru daruirea de sine si pentru public. Anume dupa astfel de meciuri se poate de iesit cu capul sus de pe teren. Au presat exagerat si au uitat ca echipele italiene sunt invatate cu pressing si jocul de asteptare.
    Forza Juve!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune