Noua Olimpia continuă în campionat, mai curată

Așadar, Chiselev se retrage, Olimpia rămâne! Două vești bune pentru fotbalul nostru.

Prima. Chiselev și-a anunțat retragerea din fotbal, așa cum am intuit, în semn de protest față de Ciobanu și FMF. Regele șireturilor pentru telefoane mobile s-a plâns astăzi presei, taraganat, cum ne-a obișnuit, cât de asuprit a fost el în fotbal. Pentru cei neinițiați în domeniu, un astfel de bocet posibil că a părut credibil. Nu însă și pentru lumea fotbalistică.

S-au terminat pariurile, s-a terminat și businessul numit Olimpia. Chisea a recunoscut azi că a participat la meciuri trucate. Despre asta știau toți. Numai patronii de cluburi o fac pe proștii. Unii chiar sunt proști. Iar alții - prea șmecheri. Din ce categorie face parte Chseli vă las pe voi să decideți. Cert este că acesta renunță la club exact în momentul în care s-a stopat totalizatorul. 

Chiseliov a primit odată cu clubul mai multe imobile de la primăria din Bălți. Inclusiv loc pentru terenul artificial. Iar gazonul artificial l-a primit gratis de la Federație. Fotbaliștii tot gratis i-a luat odată cu echipa. Chiseli a avut numai de câștigat din fotbal. Cât fac comisioanele luate pentru nenumăratele transferuri sau împrumuturi ale lui Ovsennicov. Sau transferul lui Paseciniuc la Volga pentru câteva sute de mii de euro. Și altele. Numai că pentru aceste sume nu s-au plătit impozite. Normal că omul va spune că doar a investit în fotbal, n-a câștigat nimic. Ceea ce nu corespunde adevărului.  

Se poate de vorbit mult despre Chiseliov - unul dintre cele mai controversate personaje din fotbalul nostru. Cert este că odată cu plecarea lui, fotbalul moldovenesc va deveni mai curat și poate mai bun. 

A doua. Olimpia VA CONTINUA să joace în Divizia Națională. Primăria din Bălți a trimis o scrisoare de confirmare la FMF, în care explică de ce clubul Olimpia trece automat în administrarea primăriei. Sigur, fără jucători, care potrivit contractului aparțin unei companii care se ocupă cu comercializarea șireturilor pentru telefoane mobile. De aceea Olimpia va continua cu jucători din propria școală de fotbal, juniori antrenați de fosta vedetă Sergiu Rogaciov. Cel puțin așa a declarat Mihai Anghel, a doua persoană din FMF, care se ocupă nemijlocit de rezolvarea cazului Olimpia. 

Cocluzia. Chiseliov demult vrea să plece din fotbal, încă din vară, când Centrul Național Anticorupție a dat de înțeles că e la curent cu toate mizeriile pe care cluburile moldovenești le fac la totalizator. Omul a sperat că va prinde ultimul tren la alegerile din această iarnă. Cum acestea au eșuat pentru cooperativă, Chiseliov și-a urmat planul pe care l-a pregătit din timp: să dea peste cap toată Divizia Națională și să arunce toată vina pe Federație. Numai că fotbalul a fost și până la chisea, va fi și după plecarea lui. 

Comentarii

  1. Ramine sa se retraga inca 11 echipe din divizia nationala, 3/4 din angajatii federatiei in frunte cu presedintele, o buna parte din pseudo "lumea fotbalistică" si fotbalul nostru devine curat ca apa de izvor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune