Poveștile sportului. ”Tennis Girl”

Poza pe care o vedeți alăturat a făcut un om gospodar. I-a adus o avere unui fotograf în anii 70 ai secolului trecut. Culmea, deși s-a făcut bogat, acesta și-a pierdut iubita tocmai din cauza acestei fotografii.

În poză este logodnica fotografului Martin Elliott. Îndrăgostit de meseria lui, acesta a realizat una dintre cele mai frumoase fotografii din istorie, în anul 1976. ”Tennis Girl”, așa se numește opera fotografului britanic, care s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare la vremea respectivă, când cultul posterelor era la el acasă.

Iată povestea ”Tennis girl”, versiunea saitului Antena 1:

”Septembrie 1976, undeva prin campusul Universitatii din Birmingham. Martin Elliott, pe atunci un fotograf necunoscut, are o idee… buna. Vrea sa-si pozeze iubita de numai 18 ani. Pesemne ca vazuse potential. O ia de mana, o imbraca in echipament sportiv, dar fara lenjerie intima (!), ii da o racheta si apasa pe declansator. O data, de doua ori, de trei ori… “Poate ar trebuie sa incercam altceva”. Si incearca. Fiona isi ridica elegant rochita alba, incurajata de razele soarelui… Atat! Gata!
Fotografii din astea “impusti” o data in viata. Daca ai noroc! Martin simte momentul si merge cu bijuteria la Athena, un lant de magazine specializat in lucrari de arta si postere. Se publica. Imediat!

In 1978, la doi ani dupa acea frumoasa zi de septembrie, imaginea se vinde ca painea calda. Mai exact, in doua milioane de copii. Cam vreo 250.000 de lire sa fi facut Martin, pentru inceput, ca Fiona avea alte planuri. Peste doar cateva luni, urma sa-i spuna “da” altui barbat. Milionar.”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune