Diferența dintre Jose Mourinho și un antrenor moldovean

Citește o poveste emoționantă, exemplu de omenie (ceea ce rar întâlnești la noul moldovean), publicată astăzi de gsp.ro. Mi-am amintit de susținerea pe care i-am acordat-o acum 10 ani unui antrenor moldovean, șomer la acea vreme, dar care acum este milionar în dolari. 

Cu 10 ani în urmă am insistat pe lângă un impresar ca anume el să meargă secund la un club mare, cu care avea să cunoască adevăratele plăceri ale fotbalului, dar și ale vieții. Numai că după ce a ajuns acolo, sus, moldoveanul a uitat de cel care l-a ajutat cândva. Nici bună ziua, nici pup-mă-n-cur, nici măcar la telefon nu răspunde. Vezi mai jos diferența dintre un moldovean și un OM, pe nume Jose Mourinho, care a fost și el pe timpuri secund și translator a lui Bobby Robson, la FC Barcelona. 

”Antrenorul lui Real Madrid, Jose Mourinho, este protagonistul unei întîmplări deosebite, publicate într-un articol din revista Sports Illustrated.

Abel Rodriguez, un mexican de 41 de ani, a povestit pentru revista americană cum l-a ajutat Mourinho să trăiască din interior experienţa Champions League alături de spanioli, deşi nu avea nici o obligaţie în acest sens.

Şapte veri a muncit gratis pentru Real
Totul a început cînd Abel Rodriguez s-a oferit să lucreze la UCLA, Universitatea din California, Los Angeles, ca magazioner, pe perioada turneelor americane ale formaţiei blanco, timp de şapte ani. Gratis! Inspirat de perioada petrecută alături de Ronaldo şi compania, Rodriguez a dorit neapărat să vadă un El Clasico pe viu, în Spania, o dată cu începerea sezonului. L-a ales pe cel de pe 2 martie anul acesta şi astfel s-a deplasat pentru prima oară în Europa. Rodriguez nu avea datele de contact ale nici unui angajat al lui Real Madrid, cu atît mai puţin ale antrenorului Jose Mourinho, astfel că nu a putut apela la aceştia pentru bilete sau alte facilităţi.

La Madrid, fără rezervare sau bilet de meci!

A ajuns la Madrid, mergînd direct la locul de antrenament al lui Real, Valdebebas. Nu avea nici măcar bilet la meci sau rezervare la hotel. Forţele de ordine l-au împiedicat să intre în baza sportivă, aşa că a rămas în afara complexului, aşezîndu-se pe jos şi încercînd să găsească o soluţie. Ninsese şi era foarte frig. A stat acolo 5 ore pînă cînd Mourinho a părăsit Valdebebas, în maşina secundului Rui Faria. "Nu-mi venea să cred cînd l-am văzut pe Abel pe marginea drumului", povesteşte portughezul. "Amigo, ce faci aici?", l-am întrebat. "Am venit la voi, dar nu m-au lăsat să intru, aş vrea să merg şi la meci. Speram că mă veţi putea ajuta să văd primul El Clasico din viaţa mea. Dacă nu puteam lua bilet, m-aş fi întors acasă", i-a spus Rodriguez.

Cazat la patru stele all inclusive
Mourinho n-a stat pe gînduri şi i-a făcut personal o rezervare la hotelul de patru stele unde Real Madrid stă înainte de meciuri, în regim all inclusive. Şi-a sunat apoi un asistent şi i-a transmis să-i facă rost de bilet lui Abel. Era seara dinaintea El Clasico, iar mexicanul a fost invitat să ia cina cu Mourinho şi apropiaţii săi. Real Madrid urma să plece după meci la Manchester, pentru duelul din Ligă. Rodriguez îşi făcea planuri de a reveni în SUA.

Mourinho n-a fost însă de acord: "În nici un caz, mergi cu noi la Manchester! Ne-ai ajutat iar acum te voi ajuta eu să-ţi împlineşti visul. Vei trăi experienţa Champions League din interior, alături de noi! Voi plăti eu tot". În acest moment, scrie în articolul din Sports Illustrated, Rodriguez a început să plîngă. "Cînd eşti cu mine în Europa, nu plăteşti pentru absolut nimic!", a insistat Mou.

Cadouri unice
La meci, conaţionalul său, Chicharito Hernandez, i-a făcut cadou un tricou de joc, la ideea aceluiaşi Mourinho, care vorbise dinainte cu fotbalistul mexican al lui United. A mai primit şi tricourile lui Kaka, Ozil şi Essien, ghetele lui Kaka şi una din mingile partidei!

"M-au tratat ca parte din echipă, mi-au oferit o poveste pe care le-o voi spune nepoţilor", spune Rodriguez, etern recunoscător lui Mourinho. "El ne-a ajutat mult în SUA, fără bani, aşa că măcar atît puteam face pentru el", a explicat antrenorul portughez al lui Real Madrid gestul făcut faţă de magazioner.” (sursa: gsp.ro)

Comentarii

  1. Nu cumva insinuezi ca tizul tau si al tatalui lui Guguta ar fi capabil de asa ceva? Poate s-a suparat ca o data l-ai filmat cu camera ascunsa pt Fotbal Hebdo :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Explicatie e simpla. Spiridon e fost fotbalist )

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Valerca :)))) Insa camera nu era ascunsa, statea pe masa

    RăspundețiȘtergere
  4. Ты кто такой чтобы осуждать этого человека?

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca ai intrat pe blogul meu ce mai intrebi ca prostu? Nu ti-i clar?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu despre ce moldovean este vorba

    RăspundețiȘtergere
  7. Sandu despre care moldovean merge vorba ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Он достойный и уважаемый человек а ты писака хуев

    RăspundețiȘtergere
  9. cel putin pentru fotbalul moldovenesc sa faca ceva daca de tine au uitat,dar totul ii pina la un timp

    RăspundețiȘtergere
  10. iaca se pare ca in sfirsit Spiridon se apara>>>

    RăspundețiȘtergere
  11. Sandu despre care moldovean merge vorba ?

    Despre asta care flutura din membrele anterioare (vezi video de mai jos)

    http://www.youtube.com/watch?v=46hqKt_hZCs

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune