Cașcheta blindată a lui Lukașenko. Moldovenii n-au șanse să-l bată :)

Cică președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko va juca de Paști hochei împotriva unei echipe de amatori din Chișinău :). Încet-încet moldovenii învață să-și promoveze interesele, iar dacă am ajuns să avem la TV știri din hochei în fiecare săptămână, înseamnă că se lucrează. Se lucrează cu presa. Și dacă hocheiul este un sport spectaculos, care mai poate atrage prin spectacol, dar și prin perspectiva banilor în cazul în care întâmplător va împușca (la figurat) vreun copil de la noi, atunci patinajul artistic nu poate stârni decât zâmbete. Da, avem în Moldova și Federație de patinaj artistic. Și multe alte Federații care scurg bani publici fără sens pentru țară, dar cu mare sens pentru cei care le conduc. 

Mai jos, urmăriți-l pe Lukașenko cum joacă hochei. Google spune că ar avea o cașchetă blindată... Oare ce mai joacă deminitarii noștri?

 

Comentarii

  1. Sandule, probabil că ai auzit jurnaliștii români ”luându-l în căruță” pe Anghel Iordănescu, care a pronunțat cîndva-cumva ”cașchetă”. Termenul românesc atestat de DEx este ”caschetă”. Iordănescu a mutilat cuvântul, efectiv, cum se mai practică prin sectorul Ilfov, dar corect este ”caschetă” (http://dexonline.ro/definitie/caschet%C4%83). Cum ”cașchetă” nu există DEx-ul te redirecționează automat spre termenul corect: ”caschetă”.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu publica mesajul, doar schimbă termenul în forma lui corectă.

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am folosit intentionat asa, cum a fost spus de Iordanescu. La misto, cum spun romanii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. În Moldova avem federație de curling?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune