Petiție către FMF, MTS și FC Zimbru Chișinău

În atenţia: Federaţiei Moldovenești de Fotbal (FMF) FC Zimbru Chişinău
Copie:
Ministerului Tineretului şi Sporturilor Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA)

Stimaţi domni,

Prin prezenţă ţinem să vă sesizăm cu privire la comportamentul inadecvat şi provocator al suporterilor din partea stângă a Nistrului. Pe parcursul meciului FC Tiraspol – FC Veris în finala Cupei Republicii Moldova la fotbal, din 26 mai 2013, aceştia au ţinut să arate dispreţul faţă de valorile naţionale ale Republicii Moldova – imnul de stat şi tricolorul. Considerăm acest gest o ofensă de importanţă naţională şi sperăm că organizaţiile pe care le reprezentaţi se vor sensibiliza la acest subiect.

În acest context, solicităm insistent administraţiei FC Zimbru, ca la ultimul meci din Campionatul Republicii Moldova la fotbal, ediția 2012/2013, FC Zimbru Chișinău - FC Tiraspol, care va avea loc în data de 31.05.2013, pe stadionul Zimbru din capitală, să fie intonat imnul de stat al Republicii Moldova înaintea începerii meciului.

De asemenea, venim cu propunerea ca la fiecare din următoarele meciuri care vor avea loc în cadrul Campionatelor naţionale de fotbal (următoarele ediţii), să fie intonate imnul Republicii Moldova, iar anunțurile pe stadione dotate cu echipament tehnic necesar să fie făcute în limba de stat – limba română (iar în regiunea Transnistreană, dacă se va considera de cuviință, să fie dublate și în limba rusă).  Tot la acest capitol, atenţionăm FMF asupra faptului că în regiunea transnistreană în cadrul stadioanelor acreditate pentru Divizia Națională și Divizia A, în continuare sunt nereguli cu achitarea serviciilor și biletelor de intrare la meciuri în valuta națională a Republicii Moldova, spectatorii fiind obligați (!) să schimbe leii moldovenești într-o valută nerecunoscută pe plan național și internațional, deci inexistentă.

Ţinem să vă informăm, că valorile unui suporter de fotbal nu se limitează doar la culorile clubului susţinut, dar şi la valorile naţionale. Imnul de stat, tricolorul, stema – sunt elemente pe care oricare cetăţean al Republicii Moldova le consideră sacre şi care-i reprezintă.  O ofensă mai mare decât să huiduieşti imnul de stat al unei ţări nu credem că există – indiferent dacă suporterii se asociază cu acest stat, sau nu. Sunt atinse nu doar demnitatea unui club sau al unei grupări de suporteri, ci al unui întreg stat de drept.

Acestea fiind expuse, vă rugăm să ne informaţi cu privire la acţiunile întreprinse, conform Legii nr. 190 cu privire la petiţionare din 19.07.1994 şi actelor legislative în vigoare, prin email la adresa ultras.zimbru@gmail.com  

Vă mulţumim anticipat pentru timpul Dumneavoastră şi (suntem siguri) atitudinea neindiferentă faţă de valorile naţionale.  

Cu respect,
Grupul organizat de suporteri „Oastea Fiară”

sursa: site.oasteafiara.net

Comentarii

  1. Susțin petiția !
    Deja-și bat joc de noi transnistrenii ăștia ...

    RăspundețiȘtergere
  2. in petitie mai trebuie de adaugat ca meciul amical dintre moldova si kirgistan sa se joace in chisinau da nu in tiraspol.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune