Veris, cu capul SUS!

”A fost cel mai frumos meci din finala cupei, ever şi unul dintre cele mai frumoase meciuri, jucate pe pămînt moldav, din istoria de peste 20 de ani de fotbal suveran.” (Ivan Goncearuc, ivan.md)


foto: Mihai Burciu
Felicit echipa FC Veris pentru finala de aseară. Jucătorii noștri au făcut un meci fabulos, fiind la 2 minute de cucerirea trofeului. Golul marcat de Cristi Cîrlan este probabil cel mai frumos din istoria finalelor Cupei Moldovei. Am făcut egal, 2-2, după prelungiri, cu echipa momentului în Moldova, FC Tiraspol. Felicitări echipei prietenului Sergiu Ursul pentru victoria de aseară. E primul trofeu și pentru ei. L-au meritat în egală măsură cum l-au meritat și jucătorii de la Veris. 

Mulțumesc tuturor celor care au susținut Verisul aseară. Sper că prin jocul prestat v-am convins că suntem o echipă serioasă, cu ambiții mari. 

Câteva consemnări de la finală:


1. Reacția imbecilă a suporterilor tiraspoleni la intonarea imnului Moldovei. Dacă ești teafăr la cap nu poți să fluieri atunci când se intonează imnul unei țări, indiferent dacă tu te asociezi cu această țară sau nu. A fost încă o provocare politică a transnistrenilor. 

Vizavi de acest moment jenant, vom înainta un demers la FMF prin care vom cere interzicerea galeriei FC Tiraspol la toate meciurile din dreapta Nistrului.

2. Arbitrii din Austria au avut o prestație jalnică. Au fragmentat jocul și a tratat toate fazele de 50 la 50 în favoarea tiraspolenilor. Centralul a dictat penalty pentru tiraspol gratuit. A fost o simulare clară, iar arbitrul a ezitat câteva secunde, după care a arătat la punctul cu var. Golul 2 al tiraspolului a venit după un fault la Milinceanu NEacordat de arbitru. 

3. Mulțumim clubului de fotbal Zimbru pentru faptul că ne-au oferit arena principală pentru o săptămână de antrenamente. Respect!

4. Veris a jucat doar cu jucători din MOLDOVA! Vom continua să promovăm tinere talente, așa ca Cristian Cîrlan (18 ani), Nicolae Milinceanu (20 de ani), Valeriu Tiron (20 de ani), etc. 

Nu facem tragedie din finala pierdută. Tragem concluzii și mergem mai departe. Avem obiective clare pentru viitor. Vom continua politica de creștere valorică a echipei. Ne dorim ca FC Veris să fie un model pentru fotbalul moldovenesc și vom face tot posibilul pentru asta.

Comentarii

  1. Nu sint de acord in privinta rbitrajului dar absolut de acord cu restul. Finala cu fotbal adevrat, cea mai frumoasa di in istoria fotbalului autohton. Veris a inceput prudent si dupa prima repriza ma asteptam victirie a tiraspolenilor dar in repriza a doua si in prelungiri Veris a aratat caracter si joc. La parerea mea este unica echipa la moment in Moldova care are spiritul necesar de a creste, unde lipseste clasa compenseaza cu munca si cu daruirea. Cite 2 achizitii in fiecare linie si poate lupta la titlul in sezonul urmator. Felicitari si bafta, fotbalul nostru are nevoie de asa echipa.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Ultimele 2 cluburi, Dacia și Milsami sunt cele mai bune din campionat. Asta e părerea mea și am argumentele mele. Dacă nu erau jocuri de culise și nu aveau probleme cu banii cele 2 echipe ar fi fost acum pe primele 2 locuri în fața Sheriffului și a adversarei din finala Cupei.

    Personal consider că FC Tiraspol este de nivelul locurilor 4-5 în Moldova, un fel de Ghidighici cu bani. Au avut obiectiv locul 2 mai mult ca să pedepsească Dacia lui Adlan și au făcut totul pentru a ajunge acolo. Dar absolut totul. I-am văzut la treabă și sincer mi se par clar sub Dacia și Milsami, echipe pe care Veris le-a trimis la plimbare." si acum zici ca "Tiraspol" e echipa momentului, cam te contrazici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti pare tie. Una e valoarea echipei si alta e nivelul de moment

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune