Veris în finala Cupei Moldovei Orange. Premieră absolută (VIDEO)

Veris Chișinău a devenit prima echipă de ligă secundă care a ajuns în finala Cupei Moldovei. O performanță unică pentru fotbalul moldovenesc, care nu știu dacă va mai fi egalată vreodată, ținând cont de diferența de valoare dintre primele 2 divizii. Asta pentru că Cupa Moldovei oferă posibilitatea de a juca în Liga Europa, iar tot ce înseamnă competiții intercontinentale, înseamnă automat bani. Minim 80 de mii de euro, iar în cazul calificării în grupe, până la câteva milioane de euro. Că se poate a demonstrat-o Sheriff acum câțiva ani, când a acces de două ori consecutiv în grupele Ligii Europa. 

Revenind la Veris, performanța realizată de jucătorii antrenorului român Dănuț Oprea (fost jucător la Oțelul Galați) poate deveni și mai mare odată cu cucerirea trofeului, pe 26 mai, pe stadionul Zimbru. Pentru asta Veris trebuie să bată în finală gruparea FC Tiraspol, considerată echipa momentului în Moldova. Personal, am o altă părere despre satelitul Sheriffului, dar prefer să nu mă expun deocamdată. Oricine va câștiga Cupa Moldovei Orange din acest an o va face în premieră. Mai mult decât atât, cele 2 echipe n-au ajuns niciodată în finală până acum.

Mai jos găsiți imagini video, preluate de pe saitul moldfootball.com, de la semifinala Veris - Milsami, încheiată 0-0, 2-1 la penaltyuri. Duelul dintre cei doi antrenori români, Dănuț Oprea și Ștefan Stoica, s-a încheiat cu victoria moldoveanului :).




Comentarii

  1. Sandu asa si n-am inteles? Veris ca finalista trece automat in Europa League sau in caz ca pierde finala merge Milsami.Ca se duc discutii pe tema asta? daca esti mai informat arunca te rog un link cu regulamentul UEFA.Mersi anticipat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune