FC Veris: brand și performanță înaintea banilor. Un altfel de fotbal moldovenesc

Pe cine mai aduce Veris? Ce achiziții mai facem în această vară? Ce transferuri-bombă? Cine, de unde, pe ce bani, dar cum așa, de ce oare Veris și nu Zimbru sau altă destinație? Voi încerca să răspund la aceste întrebări care frământă presa sportivă din Moldova și, sper, că și pe microbiștii din țară.

Într-adevăr FC Veris și-a ales un altfel de traseu decât majoritatea cluburilor cât de cât serioase din Moldova. Am mers paralel cu pista-glamour, la modă, de a importa cu sacul jucători străini de o calitate dubioasă. Politica clubului este semnarea jucătorilor de nivelul Naționalei, chiar dacă banii NU sunt punctul nostru forte.

Cum e posibil? Și aici răspunsul e simplu. FC Veris ține cont nu doar de interesele clubului, dar și de interesele jucătorului. Mai mult decât atât: ne preocupă în primul rând soarta jucătorului. Veți spune că e o aberație? Nu, deloc. Pentru că un club va reuși doar atunci când jucătorii se vor simți în siguranță totală, din toate punctele de vedere, nu neapărat exclusiv financiar.

Politica clubului Veris este să ofere posibilitate jucătorilor să progreseze odată cu performanța echipei. Dacă vine mâine o ofertă din străinătate, înseamnă că s-a lucrat bine la club. Nu vom sta niciodată în calea fericirii unui jucător. Ba din contră, prin intermediul impresarului Ion Carp și al altor agenți cu care colaborăm vom stimula creșterea fotbalistului, ca el să prindă cât mai curând un contract afară. Este una dintre metodele importante de creștere semnificativă a imaginii unui club pe plan extern. Important este să creăm cererea, abia pe urmă vor veni și banii.

Important: conducerea FC Veris este conștientă de valoarea de piață (accentuez: de piață, nu cea reală) a fotbalistului moldovean. De aceea: ORICE JUCĂTOR DE LA VERIS VA FI LIBER SĂ PLECE LA PRIMA OFERTĂ ÎN CAZUL ÎN CARE ACESTA VA DORI SĂ PLECE. Nu vom cere mai mult decât se oferă, așa cum au făcut-o alții. Exemple nefericite avem cu carul, când din cauza unor conducători de club nepricepuți, practic a fost pus capacul pe talentul imens al unor fotbaliști precum Maxim Franțuz, Borea Cebotari (Dumnezeu să-l ierte), Ruslan Barburoș, etc.   

La Veris vom face un altfel de fotbal, mai profesionist, mai modern în primul rând la nivel de administrare. Am ales să mizăm pe fotbaliștii moldoveni pentru că ne pasă de fotbalul moldovenesc și pentru că avem încredere în talentul jucătorilor locali. Iar primul obiectiv, în afară de cele de performanță sportivă, este crearea unui schelet de jucători pe care să se bazeze echipa Națională. Ne dorim ca Veris să ajungă echipa tuturor moldovenilor.

Comentarii

  1. cand schimbati logo-ul ? cred ca se poate mai bine la acest capitol. in rest sunteti bravo si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim. Logoul, deocamdata, nu intra in calculele noastre sa-l schimbam. Poate vom face mici modificari. In rest, asta e istoria clubului

      Ștergere
  2. Posibil să aveți succes și să faceți performanță în sezonul care vine, însă în ceea ce privește BRAND-ul cred că mult prea departe acest concept de Veris...

    Aceiași galerie ce a adunat Versi la finala cupei cu Tiraspol - o adunătură din fetele de la Costuleni, și tot felul de personaje ce au mai fost pe la alte galerii din țară ... azi ei sunt cu voi, mâine va apărea un alt ”Veris” și vom pleca după noul ”brand moldovenesc”.

    La aceasta, se mai adaugă faptul că trăim în Republica Moldova:
    - patronul poate să se sature de jucărie
    - pot apărea anumite dificultăți financiare la patron, și clubul va fi primul din care se va tăia
    - FMF poate să pună câteva piedici pe parcursul sezonului, să demoralizeze nu numai jucătorii dar și administrația
    - certuri interne între patron și administrație

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ceea ce scrii tu se poate intampla la oricare alt club din lume. Noi suntem optimisti si credem in viitorul acestui club.

      Ștergere
  3. Foarte corecta politica. Daca veti continua in acest sens veti obtine simpatia multora. Felicitari pentru noul job Sandu

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu,da siteul ar fi bine siteul sa il renovati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am privit ultima editie Arena Publika si am inteles ca vreti sa construiti un stadion de 7000~8000 de locuri. Eu cred ca este putin, daca voi va puneti obiective sa jucati in cupele europene si sa dea Dumnezeu sa ajungeti in grupe)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu e nimic batut in cuie. Poate vom face un stadion de 10 mii. Sau poate chiar mai mare. Desi eu cred ca 10 mii este capacitatea optimala pentru Moldova. Cel putin la moment

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune