La Bălți - ca acasă. Mulțumim bălțenilor pentru ospitalitate!

Cum a fost la Bălți... 

Primul meci al Verisului în Divizia Națională. Așteptat cu emoții de întreaga echipă, de la jucători până la patron...

După o miuță de dimineață, dintre staful tehnic și cel administrativ (victorie adjudecată de primii la diferența de un gol, cu antrenorul-atacant Dănuț Oprea în mare formă), un duș rece și o cafea - am plecat spre Bălți în jurul orei 13. La 14.30 eram deja la stadion. Lume nimic la acea oră...

Am revenit pe la 17.00. Echipa era deja în vestiar. Stadionul modernizat față de ultima dată când fusesem pe aici. Prin 2006, făceam Fotbal Hebdo la M1... Acum au vestiare noi, cu dușuri și condiții decente. Frumos.

M-a întâmpinat în schimb aceeași persoană ca acum 7 ani - Grigorii, mâna dreaptă a președintelui Vitiuc. Nu figurează pe saituri, dar e de vreo 8-9 ani la club. Îmi spune că e adevărat că Olimpia a revenit în administrarea primăriei...

Am fost invitați la lojă, alături de reprezentanții Olimpiei. A fost și Chiseliov. Foarte reținut de această dată. Practic, de nerecunoscut. Alt om. Calm și pozitiv. N-a țipat, n-a înjurat. Așa - da. Bravo!

Despre meci, fără istoric. Se vedea din cosmos diferența de valoare dintre cele 2 echipe. Întrebarea era doar: când Veris va marca? Apropo, Olimpia NU e chiar atât de tânără cum se vorbește. Nu prea am văzut juniori în lotul gazdelor. Jucători născuți înainte de anul 90 - marea majoritate. Și asta în condițiile în care vârsta medie la Veris e de puțin peste 22 de ani! 

Nici vorbă de ofside la primul gol marcat de Frunza. Pe imaginile video de pe saitul FC Veris se vede clar că Nr:4 de la Olimpia este cu cel puțin un metru mai aproape de poarta echipei sale, decât atacantul nostru. Cei care pricep fotbal vor vedea lejer acest lucru apăsând butonul pauză în momentul centrării. 

După meci mulți dintre suporterii din Bălți ne felicitau cu victoria, chiar dacă erau oameni străini, pe care nu-i mai văzusem niciodată. Unii jucători ai Verisului chiar au dat autografe și au făcut poze cu suporterii Olimpiei! Acesta a fost cel mai impresionant lucru, semn că există civilizație și la noi.

P.S. Mulțumim conducerii stadionului din Bălți pentru amabilitatea cu care ne-au primit. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune