Mai aproape de Brazilia

Arena Sao Paulo
Prietenul meu Valdir, un impresar din Brazilia, a revenit pentru a 3-a oară în Moldova. A adus un jucător nou la Zimbru și 2 la Milsami. Printre cei care vor semna la Orhei se numără și fostul fundaș central al Daciei, Lucas de Lima. 

De fapt, asta a fost doar o introducere la ceea ce mi-a spus Valdir despre Brazilia. În 20 de minute cât am stat în ambuteiaj pe Albișoara, brazilianul de origine italiană (bunicul său a rămas în Brazilia după ce a participat la războiul din Argentina) mi-a povestit cum e cu prețurile în țara lui Pele înainte de Campionatul Mondial de anul viitor. 

Așadar, un prânz într-un restaurant bun, la Sao Paulo, te costă circa 10 dolari. Cam ca la Chișinău. Puțin mai ieftin e la Belo Horizonte, regiunea de baștină a lui Valdir. Puțin mai scump e la Rio de Janeiro. În general, Rio este cel mai scump oraș din Brazilia. 

Sao Paulo
Chiria unui apartament cu 3-4 camere pentru o lună, la Sao Paulo, valorează între 500 și 1500 de euro, în funcție de regiune și de starea casei. Cu o mie de euro găsești unul bun, într-un raion bun. La Belo Horizonte prețul se înjumătățește. În plus, la Belo și lumea este diferită, mai caldă, mai primitoare. În general, în Brazilia, cu cât localitatea este mai mică, cu atât ești mai în siguranță. 

Mașina. Chiria te costă 50 de dolari pe zi. E vorba de o mașină de 2-3 ani, în stare perfectă. Un litru de benzină costă de la un dolar la un euro. Cam așa. 

Important: Dacă ajungi în Brazilia trebuie să eviți cartierele sărace din orașele mari, unde riști să întâlnești grupuri de tineri drogați, care te pot deposeda de toți bani și de obiectele de preț. În general e de dorit dacă pleci în Brazilia să lași acasă toate obiectele din aur sau alte obiecte care bat la ochi, gen ceasuri scumpe de mână. Altfel, Brazilia este o țară care merită vizitată.

Brazilia, venim!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune