La lecția de fotbal

Am văzut tineretul Moldovei contra Angliei. Nici nu știu de unde să încep. Rezultatul e foarte bun. Am pierdut doar cu 0-1, după ce englezii ”au reușit” să rateze de 2 ori cu poarta goală! Ca să nu mai amintesc de nenumăratele ocazii pe care le-au avut în cele 90 de minute cât au stat ca la handbal în jurul careului nostru. Adevărul este că la englezi erau câțiva ”ghiaghi” negri, care numai a juniori de 21 de ani nu semănau. Când puneau umărul ai noștri cădeau ca din cui. Să nu vă mire faptul dacă unii dintre ei își vor încheia cariera peste câțiva ani... E proaspăt cazul africanului de la Urziceni care în acte avea 32 de ani, iar în realitate 49...

Revenind la meci, noroc de noroc, dar și de portarul nostru, Alexei Coșelev (fiul lui Vasile Coșelev), care a făcut meciul vieții. Mi-a plăcut mult Coșelev-junior. Sper să joace și pe viitor cel puțin la fel ca azi. L-aș mai remarca și pe Zasavițchi, dar era greu de unul singur. Erau vreo 3 în ”11”-le moldovenesc care n-aveau treabă. Parcă erau de pe altă planetă. Nu vreau să dau nume. Cum e selecționerul, așa-i și lotul. Pe Curtianu încă nu l-am văzut anul acesta la niciun meci de campionat. 

Sper ca astăzi naționala mare să nu stea tot meciul cu fundul în careul de 16 metri, așa cum a făcut tineretul, dar să joace fotbal. 


Comentarii

  1. Bună, Sandu! La ce librărie aș putea achiziționa "Povestea unui vis de vară". Îți mulțumesc anticipat și îți doresc o seară frumoasă. La revedere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aș putea totuși intra în posesia uneia?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune