Steaua - victima selecției ”pe pile” și a ”bolii iepurelui”

Champions League nu iartă jumătățile de măsură. Nu te iartă atunci când toată lumea îți spune că Georgievski e varză, iar tu insiști să joci cu el doar ca să demonstrezi tuturor că albul e negru. Principalul e să semnezi cu Ana-Maria. Restul merge strună. Piovacari, Capetanos... atacanți de Săgeata, Ceahlăul sau Botoșani. Nicidecum de Champions League. Iar diferența dintre campionatul Ro și UCL e ca de la cer la pământ.

Cu toate acestea Steaua a jucat foarte bine cu Schalke, până în minutul 67, când a încasat primul gol. Un gol stupid încasat de Tătărușanu, care adormise în poartă. De fapt el doarme de când îl știu. Parcă are 50 de ani. Parcă se deconectează de la realitate uneori. La fel și la golul 2 a plonjat aiurea la culțul scurt, balonul zburând în partea opusă. Câți jucători ar fi șutat de acolo, cu dreptul, la colțul scurt??? Dar Tătărușanu are fotbalul lui. În vise. În visele de pe teren.

Schalke mi s-a părut o echipă modestă. Nici n-are de unde să fie una extraordinară. Modestă, dar profesionistă. Nici un moment de relaxare. La ei chiar și japonezul, fundaș dreapta, a evoluat ca ceasul. Deși, ca jucător, e sub Munea de la Veris. Serios. Părerea mea. 

Schalke a câștigat pentru că e o echipă nemțească. Are mentalitate de SUPERIORI. Are aură de superiori nouă, românilor, moldovenilor, tuturor celor care am fost educați să fim iepuri. Cum spunea cineva, cred că în ADN-ul nostru s-a format de-a lungul secolelor gena de iepure. Iar la ei e invers - de vânător. De asta ne bat mereu. Și o să ne bată.   

Comentarii

  1. salut sandu..

    vreau sa te contrazic putin..... piovaccari are 7 goluri in 10 meciuri de cand e la steaua....iar kapetanos e unul din ce mai buni marcatori din romania......aseara steaua a facut un meci foarte bun..... shalke nu prea a ajuns la poarta lui tatarusanu....abia dupa golul norocos.... stelistii au cazut psihic, au incercat sa forteze golul insa au mai scapat pe contraatac....cat despre tatarusanu,e cel mai bun portar roman la ora actuala..... si e peste multi portati din UCL....degeaba spui tu... da un exemplum mai bun decat Tatarusanu....
    vad ca faci niste comparatii dintre jucatorii lui shalke si a lui veris..... haha..... sandu pun pariu ca daca steaua ar juca cu veris si ar juca exact cum au jucat aseara, atunci va bate cel putin 4-0 pe veris.....hai sa fim seriosi...
    da intradevar steaua are un minus foarte mare....in campionatul intern nu au adversar pe potriva si nu au cu cine se bate.....lipsesc duielurile tari, ceea ce face ca sa nu se se ridice la nivelul UCL..... dar bravo lor ca au ajuns acolo si ne reprezinta pe noi ca romani... FORTZA STEAUAAAAA!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune