Despre gestul lui Antoniuc

Așadar, Alexandru Antoniuc a fost suspendat 2 etape pentru că a arătat semnul fuck în timpul meciului cu Rapid, iar clubul Veris a fost amendat cu o mie de lei. Regulamentul prevede pentru astfel de infracțiuni suspendare de la o etapă la cinci, în funcție de gravitate. Antoniuc a făcut un gest urât, care nu-i face față. Nu face față nimănui, nu doar lui. Decizia Comitetului de Competiții FMF de a-l sancționa pe Antoniuc este corectă, dar prea aspră în opinia mea. O etapă ar fi fost normal. Oricum FC Veris își rezervă dreptul de a face apel. Mai sunt 2 instanțe FMF care pot analiza acest caz.

Alexandru Antoniuc. Vreau să fac abstracție de gestul lui din meciul cu Rapid, unul, mai mult involuntar, care n-a fost adresat cuiva anume, ci din instinct și emoții. Spre deosebire de cazul lui Guilerme de la Milsami, care a insistat cu acele gesturi obscene adresate spectatorilor (chiar dacă coechipierii încercau să-l oprească), Antoniuc a schițat un gest într-o fracțiune de secundă, care l-a speriat și pe el însuși. Cei de la Milsami au venit cu niște explicații (neconvingătoare, dar au trecut), iar jucătorul brazilian a fost suspendat doar o etapă.

Cine îl cunoaște pe Alexandru Antoniuc o să confirme ce voi spune eu mai departe. Iar pe internaționalul moldovean îl cunosc toți fotbaliștii din DN și nu numai. Alexandru este un băiat modest și liniștit. N-a intrat în conflict cu nimeni, niciodată, nici măcar pe terenul de fotbal unde emoțiile, uneori, depășesc limita bunului simț. Așa e firea lui, tolerantă. Nu mai vorbesc de faptul ca să incite publicul sau să provoace la violență. Părerea mea este că și din această cauză, că este prea cuminte, Antoniuc n-a reușit să se impună la Rubin Kazan, deși imensul talent i-ar fi permis acest lucru. 

Nu poți să pui un astfel de om, pentru că Antoniuc este om în primul rând, pe același cântar cu Doroș sau Guilerme, care sunt recunoscuți pentru caracterul lor coleric. Cu atât mai mult cu cât în același meci, Veris - Rapid, Doroș a incitat publicul, mai cu seamă conducerea Verisului, făcând gesturi jignitoare persoanelor care se aflau în loja de la stadionul Buiucani și spre banca tehnică a echipei adverse. Regret că cei de la Comitetul de Competiții au fost subiectivi și nu l-au sancționat și pe Doroș. Dar nu despre el e vorba.

Gestul lui Antoniuc, deși greșit, a fost inofensiv și a trecut pe neobservate. Dacă n-ar fi fost camerele video, probabil că nu mai discutam astăzi despre acest caz. Însă, ardoarea și insistența cu care unii preudo-jurnaliști au reflectat acest caz, atacând în primul rând clubul Veris, mă dezgustă. Cei care speră că astfel își vor dobândi o bucată de pâine cu cașcaval de la club se înșeală. Cașcaval pentru voi nu va fi. Mai mult decât atât, începând cu meciul următor de pe teren propriu vom interzice accesul persoanelor care au șantajat direct sau indirect clubul Veris. 

P.S. Întrebare retorică: Îi dai 2 etape de suspendare unui jucător care mâine va îmbrăca tricoul Naționalei ca să apere demnitatea acestei țări? Cu o zi ÎNAINTE de meci!!! Cam cu ce moral va intra acest jucător pe teren?

Comentarii

  1. sint un jucator de fotbal. Confirm ce a scris domnul grecu. Antoniuc este un baiat cum se cade si nu jigneste niciodata. Consider ca nu trebuia suspendat de fel

    RăspundețiȘtergere
  2. mai Sandule , cum poti sa interzici intrarea cuiva pe teren doar pe motivul ca el nu este simpatizat de de catre Veris.
    Imi aduc aminte de momentul cind multi alti oamenii ai fotbalului pe vreamea lui Shishanov nu erau lasati sa intre la zimbru!sa stii ca nu departe ai apucat-o daca ai in ginduri asha ceva.Parerea mea este ca ca aceasta e un sem al slabiciunii si fricii,este ultimul lucru care va ramine sa-l fsceti!
    Ce tine de momentul cu Antoniuc, sunt deacord ca e un baiat cum se cuvine dar a facut- o si ca orice barbat trebuie sa raspunda de fapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai nimeni, tu ai un nume? Cat timp nu semnezi si dai lectii o sa te numesc asa: nimeni.
      Iar pentru a explica pe intelesul celor care au 3 clase si abia invata sa citeasca, am scris mai sus ca vor fi interzisi acei care au santajat, NU care au criticat sau si-au spus parerea. La scoala

      Ștergere
  3. oricum nu e bine!
    apropo.
    daca zici A, spune si B--------care e chestia cu santajul!?????cine,cind,cum,?

    RăspundețiȘtergere
  4. comisiile de la federatie vin ca de obicei cu decizii dobitocesti. pentru ce sa-l santionezi pe Antoniuc cu 2 etape? A omorit pe cineva? Sau a lovit , a jignit? Nu! Atunci pentru ce?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune