vineri, 4 octombrie 2013

Pentru maestrul Sandu

La Mulți Ani, nea Ioane! Mai bine mai târziu decât niciodată!

Gabi Balint și Ion Sandu, la Arena
Ion Sandu, fondatorul primului ziar sportiv din Moldova independentă a împlinit recent 70 de ani. 

La începutul anilor 90 (parcă), odată cu destrămarea Imperiului Sovietic a dispărut și abonarea la ziarul Sovetskii Sport. Era ziarul pe care îl citeam aproape zilnic, costa 9 ruble abonamentul anual. Erau bani grei, dar părinții îi plăteau de dragul meu. 

Ei bine, ziarul preferat a dispărut. În schimb catalogul de la poștă îmi propunea un nou ziar, moldovenesc, nou-nouț, Moldova Sportivă. Era departe de ceea ce însemna Sovetskii Sport, dar măcar ceva aveam. Cu timpul m-am obișnuit cu materiale despre oina și altele de acest gen. Și desigur cu literele mari de pe prima pagină, redactor-șef Ion Sandu :).

Acum nici măcar fratele google nu-și mai amintește de primul ziar sportiv moldovenesc, dar a fost, a fost odată...

Jurnalistul Ion Sandu mai venea pe la Arena. Îi era greu, dar venea. Suportase între timp 2 intervenții chirurgicale la inimă. Cu atât mai mult îi spun din suflet: SĂNĂTATE și LA MULȚI ANI!

2 comentarii:

  1. Din păcate nu doar ziarul a fost dat uitării, ci și fondatorul lui. Am constatat cu tristețe că nici prietenii, foștii colegi sau colaboratori nu au considerat oportun să rupă o oră din ziua lor pentru a-și lua un ultim rămas bun de la cel care și-a dedicat viața jurnalismului sportiv. Cu stimă, Natalia Sandu.

    RăspundețiȘtergere