De ce Gațcan și nu Luvannor

UPDATE: După cum am scris și pe facebook, nu m-aș supăra dacă ”Balonul de aur moldovenesc” din acest an îl va lua unul dintre cei 4 jucători: Artur Ioniță, Viorel Frunză, Alexandru Gațcan, Alexandru Antoniuc. 

Ca de obicei în decembrie FMF va desemna cel mai bun fotbalist moldovean al anului. Probabil că ați înțeles din titlul postării că eu aș vota pentru Alexandru Gațcan. Joacă stabil de câțiva ani în campionatul Rusiei, unul dintre cele mai bune din Europa. Nu doar joacă, dar este mereu printre remarcați. La un moment dat, în acest sezon, era cel mai bun recuperator din campionat. Nu mai știu dacă e valabil și acum. Dacă da, cu atât mai mult. 

Se remarcă Gațcan și la Națională. A lipsit un singur meci, cel de pe Wembley, iar asta s-a simțit în defensiva noastră. În rest, un jucător care nu se remarcă prin driblinguri în cascadă, artificii trehnice de generic, dar aleargă foarte mult, recuperează foarte multe baloane pierdute de cei care se avântă în cascade de driblinguri, face ordine în jocul echipei noastre. A meritat acest trofeu și anul trecut, când a fost întrecut cu câteva puncte de Epureanu. 

De ce nu Luvannor. Părerea mea pur subiectivă este că Luvannor are tot timpul în față să demonstreze că nu a primit degeaba cetățienie moldovenească. Da este un jucător extraordinar, despre care am scris ce cred imediat după amicalul cu Lituania. Îmi mențin părerea că Luvannor va domina și va câștiga titlul de cel mai bun fotbalist moldovean al anului nu doar o singură dată. Însă nu-i putem da premiul doar pentru 2 luni de când s-a făcut moldovean și pentru un singur meci la Națională. La anul, dacă va juca la fel ca în acest sezon și va continua să respecte echipa Națională, voi fi primul care voi vota pentru el. 

Comentarii

  1. Care este procedura de desemnare a celui mai bun fotbalist moldovean al anului?Dupa ce criterii sunt nominalizati fotbalistii?Exista in acest moment lista cu nominalizarile?//Daca crezi ca am pus prea multe intrebari, atunci si un link ar fi binevenit.///Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Procedura e simpla: Federatia imparte niste chestionare printre specialistii de fotbal - antrenori, lucratori ai fmf, presedinti si conducatori de cluburi. Pe baza acestora se fac totalurile. Nu exista nominalizati. Fiecare cu favoritul sau

      Ștergere
  2. Frunza ?... esti prea subiectiv, dar se poate de inteles

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune