Cât timp ne mai umilește Transnistria la fotbal?

Potrivit jurnaliștilor spanioli de la AS, clubul francez PSG este finanțat de Stat. Și asta pentru că, scrie AS, doar un club finanțat de Stat își poate permite să plătească 400 de milioane de euro pentru un fotbalist. Este bugetul clubului Șerif pentru 100 de ani. Iar fotbalistul este Messi.

Stau și mă gândesc: dacă statul francez este gata să plătească pentru un singur jucător atâția bani de câți are nevoie un club din Moldova pentru a fi an de an campioană națională timp de un SECOL, ce face statul nostru? 

Kakova hrena se finanțează zeci de sporturi care nu interesează pe nimeni decât pe un antrenor-rămășiță din coada sistemului sovietic și copiii din scara blocului în care locuiește acesta, pentru că tot el a umblat din ușă în ușă implorându-i pe părinți să-și dea odraslele la secția lui ca să nu rămână șomer? (N-am nimic împotrivă, dar nu din banii statului)

Gata! URSS nu mai există. După aproape 25 de ani de intependență ar trebui deja să ne decidem ce facem cu sportul. Încotro o luăm? Selectăm câteva probe strategice, iar restul care și cum poate. Asta-i realitatea. Noi nu suntem așa de bogați să-i plătim pe toți. Și nici nu e cazul. 

Iar fotbalul ar trebui să stea în capul listei. Statul ar trebui să elaboreze un program strategic de dezvoltare a fotbalului. Neapărat cu o școală și cu un club profesionist, ambele finanțate de Stat! Așa au făcut toți cei care au reușit, chiar dacă nimeni n-a recunoscut oficial.

Știu că în actuala guvernare sunt oameni care cunosc fenomenul fotbalistic. Dragilor, cu tot respectul, oare nu v-ați săturat să vedeți în fiecare an Tiraspolul campioană a Moldovei? Oare nu vă doriți o echipă campioană din capitala țării? Păi oamenii din Transnistria dacă văd că noi nu suntem capabili să facem un club de fotbal, cum să vrea ei să trăiască într-o Moldova unificată? Iar cei care-i conduc știu să se folosească de fotbal.

De la fotbal pornește politica externă a țării, apoi vine Cricova și castraveții murați.

Comentarii

  1. Mai degraba ne lasam de fotbal, ca tot nimic nu scoatem din el

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu scoatem pentru ca nu vrem sa scoatem... cine vrea sa scoata - scoate

      Ștergere
  2. E o prostie mare ca sa amesteci statul si fotbalul, toata lumea lupta pentru ca politica sa n-aiba treaba cu sportul iar tu aici indrugi prostii, aici nu-i problema deloc in stat mai ales cind merge vorba de fotbal si anume de cluburi, cluburile sint independente si fiecare patron are interesul sau, la Sheriff patronul e mai cu cap ca la celelalte cluburi fiindca in fotbalul modern cn investeste mai mult acela si are profit mai mare, respectiv in Sheriff se investesc bani si se cumpara jucatori, antrenori normali , pe cind la Dacia, Zimbru si is retardati la conducere ei vor ca sa investeasca capici si intr-un an as scoata deja milioane..si daca vad ca nu li se primeste asta lasa investitul. Ce-i incurca echipei Zimbru de ex sa fie campioana ? doar au cea mai buna infrastructura din tara de cel putin 10 ani, au academie si unde-s jucatorii ? unde-i echipa? unde-i jocul ? din toate cluburile de la noi Sherifful arata asa un joc cit de cit la nivel si asta o demonstreaza jocurile directe cu celelalte echipe din top 5, + la noi sistema de lucru cu fanii e foarte proasta, de sar face publicitate si alte actiuni,,mai in scurt PR la cluburi si lumea ar veni pe stadion atunci ar creste si nivelul cluburilor , nationalei, da asa ce vedem noi ? max 200 oameni la meci si tot din paste in paste..

    RăspundețiȘtergere
  3. Si da PSG ii apartine seihului arab Mansur si nu statului, tot acest seih a inceput a se plinge ultima perioada ca "Statul" de care vorbesti a pus prea mari impozite (70% din salariu)..

    RăspundețiȘtergere
  4. Ion, iti doresc succes in lupta ta contra politicului :)))
    Cum spune rusul, asta-i proidenyi etap :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deja nu mai lupt contra nimanui, aveam planuri legate de fotbal, sa devin antrenor sau arbitru la noi in tara insa dupa citeva actiuni facute de citeva cluburi de la noi am inteles ca n-are sens, aici n-ai sanse sa te dezvolti cit de talentat n-ai fi..la noi cinstea se cumpara cu bani..

      Ștergere
  5. sandu esti leviy cum spune rusul:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))))))))
      Pentru tine si pentru toti cei care au mai lasat astfel de mesaje este un banc despre o fetita pe care o chema Siuzi :)))))))

      Ștergere
  6. Total deacord Sandu! Unica problema este ca n-are cine sa le bage in cap celor de la conducerea tarii," CA SPORTUL E FATA STATULUI SI A NATIUNII"- si fotbalul ca sport rege, sta pe prim plan.
    Pentru Ion, tu dai exemplul Sheriffului, dar imi pare rau ca nu stii ca aproape toata Transnistria munceste la acest brend, si anume asa si doar asa au putut sa-si construiasca o infrastructura si sa cumpere jucatori, antrenori cat de cat buni, SI nici decum NU putea face asta un singur om, Gusan!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Total deacord Sandu! Unica problema este ca n-are cine sa le bage in cap celor de la conducerea tarii," CA SPORTUL E FATA STATULUI SI A NATIUNII"- si fotbalul ca sport rege, sta pe prim plan.
    Pentru Ion, tu dai exemplul Sheriffului, dar imi pare rau ca nu stii ca aproape toata Transnistria munceste la acest brend, si anume asa si doar asa au putut sa-si construiasca o infrastructura si sa cumpere jucatori, antrenori cat de cat buni, SI nici decum NU putea face asta un singur om, Gusan!!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune