Fiascoul Ligii Europa

foto: uefa.com
8 mii de locuri goale într-un stadion de 41 de mii, la finala Ligii Europa! Este un eșec total al celor care au gândit această competiție, care n-are nici denumire ca lumea, nici format și nici audență. Liga Europei este marea rușine a UEFA, dar totodată o mașinărie de voturi aduse de țările mici, precum Moldova, președintelui Michel Platini. 

Degradarea Cupei UEFA, transformată apoi în Liga Europei a început odată cu dispariția celei de-a treia competiție intercluburi de pe continent, Cupa Cupelor. Cât s-au scremut managerii de la UEFA să ambaleze această competiție, ea a degradat treptat până a ajuns să nu umple un stadion nici măcar la finală. 

Reintroduceți Cupa Cupelor dacă vreți să nu rămâneți cu o singură competiție pentru cluburi. Astăzi există cu adevărat doar Liga Campionilor. 

Iar finala din acest an a Ligii Europa, Benfica - Sevilla 0-0 (2-4 la penalty-uri) a semănat cu un meci dintre 2 echipe de pluton din campionatul Spaniei. Dacă nu știam cine joacă credeam că e Getafe cu Osasuna. Mediocritate totală. Nu degeaba torinezii nu s-au dus la meci. Au știut că nu au ce vedea. 

Doar penalty-urile au șters din plictiseala acestei finale încheiată cu un 0-0 somnoros. Și desigur mitul despre blestemul lui Bela Gutman... În 52 de ani Benfica ”a  reușit” să piardă 8 finale în cupele europene fără să câștige măcar una! Au mai rămas 48 de ani.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune