joi, 15 mai 2014

Fiascoul Ligii Europa

foto: uefa.com
8 mii de locuri goale într-un stadion de 41 de mii, la finala Ligii Europa! Este un eșec total al celor care au gândit această competiție, care n-are nici denumire ca lumea, nici format și nici audență. Liga Europei este marea rușine a UEFA, dar totodată o mașinărie de voturi aduse de țările mici, precum Moldova, președintelui Michel Platini. 

Degradarea Cupei UEFA, transformată apoi în Liga Europei a început odată cu dispariția celei de-a treia competiție intercluburi de pe continent, Cupa Cupelor. Cât s-au scremut managerii de la UEFA să ambaleze această competiție, ea a degradat treptat până a ajuns să nu umple un stadion nici măcar la finală. 

Reintroduceți Cupa Cupelor dacă vreți să nu rămâneți cu o singură competiție pentru cluburi. Astăzi există cu adevărat doar Liga Campionilor. 

Iar finala din acest an a Ligii Europa, Benfica - Sevilla 0-0 (2-4 la penalty-uri) a semănat cu un meci dintre 2 echipe de pluton din campionatul Spaniei. Dacă nu știam cine joacă credeam că e Getafe cu Osasuna. Mediocritate totală. Nu degeaba torinezii nu s-au dus la meci. Au știut că nu au ce vedea. 

Doar penalty-urile au șters din plictiseala acestei finale încheiată cu un 0-0 somnoros. Și desigur mitul despre blestemul lui Bela Gutman... În 52 de ani Benfica ”a  reușit” să piardă 8 finale în cupele europene fără să câștige măcar una! Au mai rămas 48 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu