Moldoveni care au fost aproape egali spaniolilor. Istorie de acum 11 ani

Acum 11 ani. Stadionul Philips din Eindhoven. Moldova lui Pasulko mergea în Olanda după un meci extraordinar la Tiraspol, unde pierduse doar cu 1-2, după 2 goluri de portar încasate de Hmaruc și megagolul lui Boreț, desemnat de Eurosport - golul săptămânii în Europa. 

În tribune - președintele de atunci al țării, Vladimir Voronin, cel care nu a fost lăsat de separatiști să asiste la meciul de la Tiraspol. Apropo, din anul următor, 2004, Naționala Moldovei a jucat toate meciurile din preliminarii doar la Chișinău, cu excepția partidei cu Letonia (2008). Da, cu Voronin n-am mai fost aproape egali olandezilor, ci am fost aproape egali campionilor mondiali, spaniolilor. 0-5 după un meci care i-a făcut pe protagoniștii acelei partide, jucători moldoveni, să devină fani ai Olandei (vezi poza cu Savinov, care a fost aseară suporter înflăcărat al batavilor. În dreapta lui - Boreț).

Apropo, aseară, un cuvânt greu în umilința Spaniei l-au avut de spus Robben și Sneijder - prezenți pe teren și în meciul de acum 11 ani.

Olanda - Moldova 5-0
preliminariile CE
11 octombrie 2003
Au marcat: Kluivert (43), Sneijder (50), van Hooijdonk (73-pen.), van der Vaart (79), Robben (88)

Olanda: van der Sar, Reiziger (Makaay, 32), Stam, van Bronckhorst, Ooijer, Cocu, vad der Meyde, Sneijder, Kluivert (van Hooijdonk, 70), van der Vaart, Overmars (Robben, 64)

MOLDOVA: Hmaruc, Covalenco (Testemițanu, 62), Savinov, Valuță, Catânsus, Priganiuc, Covalciuc, Ivanov (Miterev, 81), Barîșev, Cebotari, Dadu (Golban, 74)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune