Robin zburătorul

Toți vorbesc despre umilința Spaniei, dar punctul culminant al serii a fost primul gol al lui Van Persie. O reușită magnifică, superbă, care a amintit de golurile ireale marcate pe timpuri de un alt Van - Basten. Cum scria un coleg de la Tiraspol, Sașa Macarevski, ”cine n-a văzut golul lui Van Persie n-a văzut acest Mondial în splendoarea lui totală.”

Despre Roben - Hood, cum l-au nimit gazetarii străini, am spus mereu și o repet, pentru că doare, Real Madrid a făcut cea mai mare greșeală a acestui început de secol, mileniu, când l-a exilat la Munchen. E în primii 3 fotbaliști ai planetei, alături de Ronaldo și Messi. 

Revenind la Spania, aceasta nu a mai încasat 5 goluri într-un meci de Campionat Mondial de 64 de ani. Se întâmpla tot în Brazilia, în 1950, când spaniolii erau surclasați de gazde cu 6-1. Atunci însă erau alte timpuri. Și Spania nu era campioană mondială și europeană.

Am mai scris pe facebook aseară că Del Bosque este principalul vinovat de umilința ibericilor. Nostalgia i-a jucat festa. L-a îngropat Casillas și jucătorii Barcelonei, tocmai cei care i-au adus cele 2 titluri supreme în fotbal. Casillas i-a adus chiar 3, al treilea la nivel de club. Dar asta e istorie. Astăzi Casillas, Xavi, Pique și pe jumătate Iniesta sunt epuizați. 

Iată căsuța tehnică a unui meci istoric:

SPANIA - OLANDA 1-5
Xabi Alonso (28) - Van Persie (44,74), Robben (53,80), De Vrij (64)
SPANIA: Casillas - Azpilicueta, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba - Busquets, Xabi Alonso (63 Pedro), Xavi - Iniesta, David Silva (78 Fabregas), Diego Costa (63 Torres). Antrenor: Vicente del Bosque
OLANDA: Cillessen - Janmaat, Vlaar, De Vrij (77 Veltman), Martins Indi, Blind - N. De Jong, De Guzman (62 Wijnaldum), Sneijder - Robben, Van Persie (78 Lens). Antrenor: Louis van Gaal
Stadion: Fonte Nova (Salvador)
Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)



Pronostic pentru meciurile de azi:

19.00 Columbia - Grecia 1-1
22.00 Uruguay - Costa Rica 3-1
01.00 Anglia - Italia 0-0
04.00 Coasta de Fildeș - Japonia 2-1

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune