duminică, 31 august 2014

Suntem la masa celor mari! Ioniță de la Verona

31 august 2014. Țineți minte această dată. Este ziua în care un fotbalist moldovean a debutat în Serie A! Primul fotbalist moldovean din perioada de independență ajuns în campionatul Italiei.

Nu este o glumă. Este adevărat. Acum 20 de ani dacă îmi spunea cineva că vom avea un moldovean în campionatul Italiei - cel mai tare din lume la acea vreme - aș fi zâmbit sarcastic. Abia ieșiți din liga a doua imperială pe arena internațională mi se părea un vis că avem o națională, că jucăm cu Germania, chiar și cu Țara Galilor. De Serie A nici măcar nu visam. Asta era atunci. Dar nu azi.

Azi Artur Ioniță, un tânăr basarabean de 24 de ani, a jucat primul său meci pentru Verona în Serie A. În deplasarea de la Bergamo, Ioniță a intrat pe teren în minutul 73 și și-a ajutat echipa să scoată un egal contra Atalantei, 0-0. Mai multe despre Ioniță citiți AICI, într-un material pe care-l scriam în luna mai curent.

Am așteptat azi cu sufletul la gură intrarea pe teren a lui Artur, urmărind pe net meciul Atalanta - Verona. Iar când și-a făcut apariția am trăit un sentiment de mândrie. Pentru acest pământ călcat în pioare de cui nu-i este lene. Și pentru fotbalul nostru. Deci SE POATE! 

Multă baftă să ai, Artur Ioniță!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu