De ce Ciornîi vrea să scape de Zimbru

Așadar, Zimbru nu se mai retrage din campionat. Igor Oprea a declarat pentru Publika TV că tot ce a spus după meciul cu Dacia a fost ”la nervi” și că Zimbru va continua parcursul în Divizia Națională. 

Era de așteptat această decizie finală, pentru că e greu de crezut că atât Federația, cât și alte persoane influiente de pe lângă Nicolae Ciornîi ar fi acceptat dispariția clubului fanion al țării atât de simplu. 

Totuși, cei care s-au bucurat de ”răzgândirea” Zimbrului ar trebui să știe și alte amănunte ale ”retragerii” de duminică seara. Care sunt acestea?

Nicola Ciornîi (zimbru.md)
Prima ar fi probleme financiare cu care se confruntă patronul echipei. Ciornîi nu mai lucrează la Luk Oil și nu mai are banii de altă dată, chiar dacă el ne spune în fiecare interviu că are nu știu ce afaceri în agricultură. Toți știm cât de profitabilă este agricultura moldovenească. Ultimele mișcări de la Zimbru confirmă acest lucru: antrenorul demis și rezilierea contractelor cu cei mai buni jucători, planuri de viitor legate doar de școala proprie de fotbal.

A doua ar fi faptul că Ciornîi nu l-a agreat niciodată pe Pavel Ciobanu la conducerea FMF și n-ar fi împotrivă să-i strice acestuia reputația, mai ales în acest sezon, când deja 2 echipe s-au retras din campionat. Dacă s-ar fi retras și Zimbru atunci am fi asistat la un scandal monstru. Nu exclud faptul că finanțatorul Zimbrului a luat în calcul retragerea înainte de meciul cu Dacia și anume pentru a destabiliza situația din fotbalul moldovenesc.

Trei. Potrivit unor surse (pe care eu nu le cred, dar care insistă cu varianta lor) Ciornîi intenționează să retragă totuși Zimbru din campionatul Moldovei și să înscrie echipa în campionatul României. Dar asta ar urma să se întâmple abia la finalul sezonului, înainte de alegerile locale, când patronul Zimbrului intenționează să candideze la funcția de primar al Chișinăului. Prin această mutare Ciornîi speră să atragă de partea sa electoratul pro-român din capitală. Știți cum, lozinci de genul ”Aducem Steaua la Chișinău”, etc.

Și 4. Ciornîi pur și simplu a pierdut interesul pentru fotbal și vrea să scape de echipă, care a devenit o povară pentru el. În acest sens vin și discuțiile cu Șișhanov pentru a ceda definitiv clubul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune