Revoluție într-un sport cu tradiții

În această seară a fost făcut un pas important în reanimarea unuia dintre sporturile cu tradiții din Moldova. Am anunțat anterior aici, pe blog, că Federația de Polo pe Apă intenționează să renască echipa națională, care era alcătuită în ultimii 15-20 de ani din veterani ai sportului, cei care practicau acest sport la nivel de performanță încă în perioada sovietică.

Ei bine, în aceată seară președintele Federației de Polo pe Apă, Lilian Carp a anunțat oficial că le mulțumește celor care au ținut polo pe apă pe linia de plutire, dar a venit timpul schimbărilor. Prima dintre acestea este formarea noii echipe naționale, care va fi compusă din jucători tineri, discipoli ai școlii specializate de polo pe apă. 

Lilian Carp: ”Știu că la începuput va fi foarte greu, pentru că acești tineri vor trebui să concureze cu bărbați cu experiență. Sunt conștient că 2-3 ani vom fi outsideri în toate turneele. În schimb peste câțiva ani vom avea o echipă competitivă, cu care vom putea ataca cele mai serioase obiective, inclusiv calificarea la Jocurile Olimpice.” Până în prezent Moldova nu s-a calificat niciodată la Olimpiadă într-o probă de sport pe echipe. 

Candidații pentru lotul național de polo pe apă au primit legitimații de ”Maestru al sportului” și ”Candidat în maeștri ai sportului”.












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune