Șmecherii poporului



Știrile de luni seara. Toate canalele îl dau pe Voronin alături de Gaburici. Cu un piept umflat, puiul plouat de dinaintea alegerilor bruschează verbal o ziaristă. Hopa! N-am mai observat la el astfel de apucături încă din perioada când era șef pe țară. Tandemul Filat-Plahotniuc a avut grijă să-l reînvie, să-l rebage în circuit și să-i umfle pieptul cu mankă.

Oamenii au votat direcția europeană. Ce folos? Plahotniuc își face interesele sale. Îl are la mână pe Filat. Îl are și pe Voronin. Iar rușii îl au pe Plahotniuc. Rușii de la Moscova – cei care au inventat combinația cu comuniștii, au prelucrat-o și au pus circul pe roate.

Lucinschi spune că e devreme să depunem cererea de aderare la UE. Această rămășiță a KGB-ismului rusesc în Moldova, cu odraslă în ogradă la Filat și cu subaltern la PD. Un om crescut de sistem. De securitatea rusească. Oare poate el să spună altceva decât îi dictează stăpânii?

Dacă ați înțeles de unde cresc picioarele să revenim la oile noastre. Pe Plahotniuc nu-l interesează cu cine Moldova își va construi viitorul. Pe el îl interesează doar cu cine își va construi propriul imperiu. Rusia, China, Republica Dominicană – oricine îi umple conturile este prietenul lui. Purtătorul său de cuvânt, Marian Ilici doi metri de bulbuci nu face altceva decât să vocifereze gândurile și intențiile celui care-l hrănește.

Filat, în toată această combinație, nu este decât o jertvă a propriului orgoliu. Păcatul preferat al diavolului l-a băgat în scheme care au lăsat basarabenii fără bani. De tare ce și-a dorit să fie mai șmecher decât Plahotniuc, a ajuns la picioarele acestuia, prins în cleștele păpușarului pe care l-a botezat, dar care acum îi este naș. Dintre pușcărie și umilință, Filat a ales ultima variantă ca și garanție a dispariției liniștite de pe scena politică.

Numai că nici unul și nici altul nu iau în calcul o judecată de apoi. După moartea lor politică. Pentru că nimic nu e veșnic. De taxe și de moarte nu scapă nimeni. Să moară leul.   


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune