Cine sunt Țuțu și Rădvan

foto: diez.md
Des văd pe facebook comentarii răutăcioase, unele obiective, altele subiective la adresa a doi dintre cei mai tineri dintre pământeni, adică deputați. Marina Rădvan și Constantin Țuțu. Cine sunt ei?

Personal nu simpatizez partidele din care respectivii fac parte. Ba mai mult, chiar detesc majoritatea personajelor care reprezintă aceste partide, detest felul lor de a se manifesta, comportamentul public și direcția politică.

Ce ține însă de Țuțu și Rădvan, cu cât mai mult sunt huliți, cu atât mai mult îi simpatizez. Cel puțin din ceea ce mai aud și mai cunosc, cei 2 nu sunt nici pe departe cei mai slabi aleși ai poporului în Parlament. Ba mai mult, îi consider mai buni, cu mult, decât superiorii lor de la partid - Plahotniuc, Lupu, Dodon sau Greceanîi. 

Acești tineri, cel puțin, își dau interesul pentru noul lor job, vor să se remarce, să facă ceva prin care să justifice prezența lor acolo, unde n-au visat că vor ajunge vreodată. Asta spre deosebire de boșii lor, care se gândesc doar la bani, doar la propria îmbogățire. 

Mai grav este că tinerii din parlament sunt conduși, educați greșit. De multe ori de niște boșorogi cărora le cade mandibula pe masă, care dorm nu doar în sala parlamentului, dar și când merg pe stradă, dacă te uiți atent la ei.

Sunt educați greșit să gândească, greșit să acționeze, greșit să se comporte în societate și în raport cu oamenii, cu țara. Aflați încă la o vârstă când încă nu sunt stricați de tot, acești tineri riscă enorm să se transforme în viitor în personaje similare șefilor săi: hapsâni, minciunoși și perverși. 

Până când acest lucru încă nu s-a întâmplat, să le dăm un credit de încredere și să ne bucurăm că măcar câțiva tineri au ajuns acolo, sus. Și sper, că măcar o parte din ei va vedea și cealaltă parte a monedei, iar în viitor, având experiența de acum, va face totul ca să schimbe gândirea și comportamentul bolnav al moldoveanului care vine la putere ca să fure.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune