Gaburici pleacă! Vezi cine va fi noul premier al Moldovei

Așadar, prim-ministrul fără școală pleacă. E sigur. El ar pleca chiar azi. Chiar ieri ar fi plecat dacă n-ar fi fost rugat insistent să rămână până la alegerile locale. De ce? Ca să nu-i sperie pe cei câțiva moldoveni grei de cap, care încă se mai gândesc să voteze cu reprezentanții puterii. 

În schimbul rămânerii încă o lună în gura presei, dar și a oamenilor, Gaburici va scăpa basma curată pentru actele false despre care a vorbit. Cel mult cu o amendă. Plus o pată pe viață pe imaginea sa. Dar ce mai contează când conturile bancare sunt doldora?

Iată ce a scris azi pe facebook jurnalistul Dorin Scobioală:

”Atestatul lui gapurici l-a căutat Ministerul Educației și Maia Sandu a declarat că așa ceva nu există. Apoi Ministrul de Interne, Oleg Balan, a spus clar, că în acte există semne de falsificare și a inițiat proces penal. Procurorul care a preluat dosarul a confirmat și el că diploma e falsă. Profesorii și directorul de la liceul ”Ștefan cel Mare” spun într-un glas că nu au avut un asemenea elev. De la cine mai așteptăm confirmări pentru a fi condamnat acest agramat pentru uz de fals?”

Confirmări nu mai așteptăm de la nimeni. Așteptăm deja demisia premierului și venirea următorului linge-blide. Iar următorul prim-ministru va fi Valeriu Streleț. Nu Belostecinic, cum s-a vehiculat. Pentru că, potrivit unui membru PLDM, Belostecinic are ”Mania velicia” și ar distruge complet partidul.

În schimb Streleț este cel care execută cu exactitate ordinele lui Filat și pare a fi, la moment, cel mai apropiat de oligarh. Plus că are loc în Parlament lângă Voronin, care ar susține candidatura lui. Așa că harbuzul rupe cât mai poate, chiar dacă este săpat intens din umbra de Plahotniuc și purtătorul său de cuvânt Lupu. Parcă nu mai scăpăm de ei...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune