Dinozaurul în genunchi

Ce disperat e Voronin! De la aroganțele  de dinaintea alegerilor, când spunea că comuniștii nu fac alianță cu nimeni, a ajuns să plângă în fața presei că vrea și el un colț de treucă... Sper că acum oamenii își fac concluziile corespunzătoare. Deși la noi e greu de tot cu concluziile...

Moșneagul avea să rămână în istoria Moldovei dacă s-ar fi retras din politică în 2009. Sunt sigur de asta. Pentru că până și o bună parte din anticomuniștii-convinși îl regretă din multe puncte de vedere pe acel om puternic, care a stârpit banditizmul în Moldova. Ce-i drept doar pentru 8 ani.

După ce a fost dat jos, însă, acel bărbat puternic s-a transformat treptat într-o minge care sare dintr-un picior în altul. Asta ca să nu spun altfel. S-a transformat într-un fotbalist, care a refuzat să se retragă de pe teren atunci când era aplaudat de tot stadionul, iar acum își dă cu stângul în dreptul și tot acel stadion care îl aclama, acum îl fluieră. Nici măcar nu-l fluieră, dar râde de el.
 
Voronin cheamă toate partidele să participe la guvernare, de parcă el ar decide cine va guverna și cine nu. A ajuns să fie exemplu perfect al moldoveanului fără demnitate și fără pic de rușine. De altfel, ca și toată politica moldovenească la un loc.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune