De ce îl va vota Lupu pe Sturza

foto: jurnal.md
Îl contrazic pe Lupu și zic că Sturza va fi votat Premier chiar de către PD, inclusiv de Marian Ilici. 

Ecuația e simplă. Luptă 2 clanuri. 

Primul clan, cel al lui Lucinschi, compus din reprezentanții elitei moldovenești, care s-a format odată cu independența Moldovei. Din ea fac parte atât Filat (infiltrat mai târziu), cât și Sturza. Ultimul, premierul desemnat de Timofti, cu o avere de 40 de milioane de euro (potrivit Unimedia) sau 110 milioane (potrivit Forbes), obținuți în timp ce al-de mine făceau lecțiile la lumânare, din cauză că guvernanții ne stingeau lumina.  

Și al doilea clan. Cel al lui Plahotniuc, născut de dictatura lui Voronin și compus de băieți șmecheri, de la țară. Despre isprăvile păpușarului care conduce clanul s-a scris atâta că deja toți îi cunosc CV-ul pe de rost. Lumea zice că ar avea o avere de peste 2 miliarde. Eu cred că are mai mult. 

Ei bine. De ce va vota Lupu pentru Sturza? Pentru că Timofti s-a decis să meargă pe mâna primului clan, cel care l-a făcut cândva om și care-i este aproape de suflet. Și-l va propune și a doua oară premier, tot pe Sturza. Astfel îi va forța pe micii din PD ai lui Plaha să voteze. Altfel - anticipate. Iar Plaha nu concepe să piardă acum puterea pe care o are. Pur și simplu nu intră în planurile pe care și le-a făcut - postura de Premier. 

Lupu și restul vor vota pentru Sturza, ca să-l demită imediat ce mandatul lui Timofti va expira. Apoi va veni o altă tentativă de a-l face pe Plahotniuc premier. Și tot așa. 

Așadar, vă ”felicit” pe toți cu un nou Premier, Ion Sturza. Iar peste o lună-două, pregătiți-vă de o nouă felicitare.  

Comentarii

  1. Interesant scenariu, dar nu chiar argumentat, pe fundalul altui scenariu, cel cu impeachment. Poate doar ca nu gaseste plaha 72 de voturi, dar daca scotoceste bine, plateste si din averea proprie numai sa isi protejeze ce are, si atunci,ramas la putere, va fi si mai rau, va bezi doamne, va trebui sa-si scoata investitiile, da eu cred ca dublu cel putin.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune