Messi sau Maradona?

Eu m-am îndrăgostit de fotbal din cauza golurilor lui Maradona de la Mondialul din Mexic-86. Maradona mi-a marcat copilăria. Am crescut când el era cel mai mare din lume. Nu s-a pus niciodată problema, pentru mine, că ar putea fi cineva mai bun decât Maradona.

Primul semnat de ”alarmă” s-a produs în 96. Eram student și mergeam împreună cu un coleg la magazinul UNIC, secția în care se vindeau televizoare, pentru a urmări la Eurosport rezumatele celor mai tari campionate din Europa. La cămin nu aveam televizor. Atunci l-am văzut pe Ronaldo. Nu acesta pe care îl știți cu toții azi. Ronaldo - brazilianul, care juca fantastic la PSV Eindhoven. Cu toate acestea Balonul de Aur l-a luat un neamț, Sammer, care nu vă spune nimic multora. Așa e fotbalul uneori, nedrept. 

Ronaldo n-a fost peste Maradona. 

Și iată că a apărut Messi. Și în fiecare an, din 2005 încoace, mă tot întreb: e mai bun sau nu? Este peste Maradona sau nu? După 5 Baloane de Aur, ultimul primit cu câteva minute în urmă, pot să spun că da, probabil este mai bun. Ca și jucător individual. Și probabil că așa un jucător ca Messi nu va mai exista încă 100 de ani înainte.

Dar niciodată, niciodată Messi nu va avea carisma lui Maradona. Nu va avea acel spirit de lider, de luptător, de om care e gata să-și dea viața pentru fotbal. 

Sunt fan Maradona pe viață. Chiar dacă Messi, probabil, este mai bun.

Comentarii

  1. cind era Maradona - se spunea ca mai bun nu va fi 100 de ani. Acum e Messi si se psune tot asa. Who knows.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune