Primul fotbalist președinte de țară

George Weah
Tocmai vorbeam astăzi cu un prieten, bun cunoscător al fotbalului, despre potențialul uriaș pe care îl are regele sporturilor, dar care NU este valorificat absolut deloc de către politicienii moldoveni. Practic, fotbalul utilizat corect în scopuri politice îți poate aduce un procent semnificativ din electorat. Exemplu sunt cu duiumul. Cel mai apropiat nouă - Gigi Becali, un cioban ajuns în Parlamentul European.

Dar cel mai important și elocvent exemplu este cel al Liberiei, țară africană, de mâna a treia, așa cum suntem și noi (europeni de mâna a treia). În Liberia, marți au avut loc alegerile prezidențiale, care au fost câștigate de fostul fotbalist, celebru fotbalist - George Weah. Este primul fotbalist din istorie ajuns președinte de țară! 
(Info: RIA Novosti

Weah, câștigător al Balonului de Aur în 1995, a jucat la echipe mari precum PSG, Milan sau Chelsea. În 2005 a candidat prima dată, pirzând în turul 2 în fața unei femei, care devenise prima femeie președinte în țările africane. Și iată-l acum devenind deja el primul fotbalist ajuns președinte de țară. 

Asta înseamnă să faci ceva pentru fotbal, să te iubească mulțimea!!!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune