Show-ul lui Ștefan. Despre deplasarea la Bălți

Sunt multe de spus despre deplasarea la Bălți. De la drumurile oribile și până la show-ul lui Ștefan Stoica. O să încep cu ultima.

Trebuie să fii meseriaș, tare de tot, vorbesc serios, ca să faci așa în timpul meciului, ca arbitrul să înceapă să fluiere doar pentru echipa ta. Nu zic că arbitrul a influiențat cumva rezultatul partidei. Dar circul lui nea Ștefane de pe marginea terenului a fost ”ceva”. Așa ”ceva” Cristian nu poate, recunosc.

De ce s-a zbătut atât de tare nea Ștefane la acest meci? E simplu. Orgoliul rănit. Toată lumea știe că soarta lui la Zimbru s-a prescris încă la amicalul Zimbru - Speranța 0-2, în care echipa lui Stoica n-a văzut mingea. Și normal, ca orice român orgolios, nea Ștefane a pregătit impecabil meciul de campionat cu Nisporeniul lui Cristian. Mai ales partea artistică, la care e campion detașat al Moldovei, fără discuții.

Și încă o dată despre meci - da, Zaria a meritat victoria. Au jucători mai valoroși, recunosc, aproape în toate compartimentele. Au și salarii de câteva ori mai mari. Dar la capitolul ”echipă”, Speranța a arătat mai bine. 

Meciul practic s-a rupt după golul 2 al bălțenilor. Până atunci Speranța a avut o posesie net superioară, a controlat jocul și doar greșelile individuale ale unor jucători, lipsa valorii certe au condus spre scorul de pe tabelă. Acesta este fotbalul. De asta suntem mereu în căutare de jucători. Jucători de valoare.

Despre drumuri ce să zic? Sărmanii oameni care trăiesc în Bălți. Parcă ar fi după război. Dar fiecare își merită soarta, până la urmă. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune